Obavijesti

News

Komentari 2

Sisačka oporba: Grad ima ozbiljne financijske probleme

Sisačka oporba: Grad ima ozbiljne financijske probleme
1

Čelnik gradskog HSLS-a Darjan Vlahov je upozorio kako se Grad Sisak svojim projektima ne prijavljuje na dostupne natječaje fondova EU, već ih ostvaruje nepovoljnim kreditnim zaduženjima

VIDEO

U uvjerenju kako ne mogu svoje prijedloge i primjedbe na rad aktualne gradske vlasti iznijeti na sjednicama sisačkog Gradskog vijeća, predstavnici oporbenog Kluba vijećnika HDZ - HSLS - HSP AS - HKS u četvrtak su održali konferenciju za novinare o radu gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i Gradskog vijeća u prvih šest mjeseci novoga mandata i ustvrdili da je grad u ozbiljnim financijskim problemima.

Predsjednik Kluba vijećnika Darko Žak rekao je da je na četiri održane sjednice vijeća, na aktualnom satu oporba teško dolazila do riječi, a kada i jest, na svoja pitanja i prijedloge nije dobila konkretne odgovore. Tako, rekao je, još nema odgovora na pitanje o poskupljenju radova na sisačkoj Ledenoj dvorani, čija se cijena s planiranih 5 milijuna popela na navodnih 40 milijuna kuna, a vjerojatno će, rekao je, još rasti.

"Imamo potvrde kako je Grad Sisak 9. i 10. listopada prošle godine bio u blokadi, kasnile su plaće zaposlenima. Na naše pitanje gradonačelnica je odgovorila da lažemo, a imali smo dokaz u rukama. Posebno zabrinjava što danas nema evidencije o blokadi, kako bi se tome zameo trag. Očito je Grad u ozbiljnim financijskim problemima. Zbog toga je nužno odustajanje od ranije planiranih projekata ", rekao je Žak.

Čelnik gradskog HSLS-a Darjan Vlahov je upozorio kako se Grad Sisak svojim projektima ne prijavljuje na dostupne natječaje fondova EU, već ih ostvaruje nepovoljnim kreditnim zaduženjima. Pitao je tko će vraćati te kredite u sljedećem mandatnom razdoblju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čelnica sisačkog HSP AS-a Vlatka Vukelić je rekla kako još nisu potpisani kolektivni ugovori s gradskim ustanovama, gradskim trgovačkim društvima i zaposlenima u gradskoj upravi. Prema tvrdnji sindikalne povjerenice, kako je dodala, pregovori još nisu ni počeli, nakon što su prije tri godine prekinuti od strane poslodavca bez obrazloženja. A zadnjih godina su plaće zaposlenih u Gradu Sisku, nastavila je Vukelić, više puta smanjivane.

Predstavnici oporbe su zamjerili gradonačelnici Kristini Ikić Baniček što se Grad nije uključio u akciju kupovne uređaja za magnetnu rezonancu u sisačkoj Općoj bolnici, te što nije reagirala na odluku o prestanku rada vitalnog postrojenja u Rafineriji nafte Sisak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1