Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Sjajnim nastupom koncertne atrakcije otvoren Seasplash

Sjajnim nastupom koncertne atrakcije otvoren  Seasplash
3

Sinoćnjim nastupom šestočlane koncertne atrakcije New York Ska-Jazz Ensemblea, domaćeg reggae benda Brain Holidays, te selektorskog dvojca Bass Culture Sound System otvoren je 17. Seasplash festival

VIDEO

Više od 50 glazbenih imena, te publika iz cijele Europe pristiže u Šibenik ovaj tjedan na Seasplash festival, koji će se od 18. do 21. srpnja, prvi put održati na rtu i području nekadašnjeg autokampa Martinska, direktno preko puta povijesnog Grada. Jedan od najdugovječnijih hrvatskih festivala tako ove godine po prvi mijenja lokaciju, i za razliku od dosadašnje Pule, seli na jug i otvara novo poglavlje povijesti.

Lee "Scratch" Perry, Adrian Sherwood i Mad Professor - trio još uvijek aktivnih legendi duba i reggaea nastupit će na glavnoj pozornici 17. Seasplash festivala, a Martinska, kao nova lokacija festivala, će za svoju premijeru ugostiti sami vrh svjetske bass glazbe. Uz njih je trebao nastupiti i Scientist, još jedna dub zvijezda, ali na žalost zbog nemogućnost dobivanja vize nastup je otkazan.

Lee “Scratch” Perry, jamajkanska glazbena ikona po prvi put stiže na Seasplash u svojoj 83. godini, samo mjesec dana nakon izdanja hvaljenog albuma “Rainford”. Poznat po suradnjama s velikanima poput Boba Marleya, The Clasha, Beastie Boysa, ovaj put nastupa u pratnji britanskog producentskog genija Adriana Sherwooda. Na glavnu pozornicu popet će se i ingeniozni dub producent Mad Professor, koji je oduševio Seasplash publiku i na prošlogodišnjem izdanju. Ova tri imena, iako različitih generacija, zaslužena su za ekspanziju i kontinuirani interes za dub i reggae glazbu koji ne jenjava među publikom.

Uz glavne goste tu su još i veseli petočlani ska dub bend Dub Pistols, nezaobilazni regionalni hip-hop ambassador Edo Maajka, predvodnici britanske roots i dub eksplozije Vibronics te te još 40 drugih glazbenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz četiri festivalske pozornice Seasplash nudi i besplatan kamp uz more, niz zanimljivih dnevnih radionica, dućan ploča, bazzar, glazbeni kviz, dnevne i noćne linije brodom iz Šibenika, a umjetnička kolonija ArtSplash osvježit će izgled Martinske. Seasplash je jedan od subjekata uključenih u projekt obnove Martinske kako nove festivalske destinacije u suradnji s Gradom Šibenikom, Turističkom zajednicom te Šibensko kninskom županijom. U dva ljetna mjeseca ova obećavajuća lokacija ugostit će šest festival te jedno jednodnevno događanje.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zamijenite stare krovne prozore novima i kupite vanjsku tendu za zaštitu od vrućine za 1 euro
PROMO

Zamijenite stare krovne prozore novima i kupite vanjsku tendu za zaštitu od vrućine za 1 euro

Jeste li znali da zastarjeli krovni prozori mogu pridonijeti gubitku energije zbog loše izolacije, propuštanja zraka i dotrajalosti materijala?

Za Pastorov rebranding i kampanju, Superstudio osvojio 3 zlatne ideje X
PROMO

Za Pastorov rebranding i kampanju, Superstudio osvojio 3 zlatne ideje X

Tvornica Pastor, najveći proizvođač vatrogasne opreme u ovom dijelu Europe, prošle je godine u velikom stilu objavila početak novog uzbudljivog poglavlja u svom poslovanju.
Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
PROMO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu

Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti grada