Obavijesti

News

Komentari 6

Sjevernokorejski orkestar uz prosvjede nastupio u J. Koreji

Sjevernokorejski orkestar uz prosvjede nastupio u J. Koreji
11

U nastupu u obalnom gradu Gangneungu sjevernkorejski glazbenici svirali su pjesme iz obje Koreje, ali i zapadnjačke melodije, uključujući i temu iz broadwayskog mjuzikla "Fantom u operi"

VIDEO

Sjevernokorejski orkestar od 137 glazbenika u četvrtak je održao svoj prvi koncert u Južnoj Koreji na kojem je stotinama Južnokorejaca svirao popularne melodije dok su deseci prosvjednika izvan koncertne dvorane bubnjajući izražavali nezadovoljstvo ovim gostovanjem.

Koncert Samjiyon Banda održan je dan nakon otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji u trenutku kada dolazi do poboljšanja odnosa sa Sjevernom Korejom, što pokazuje i posjet sestre sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Un-a koja bi trebala doći u petak.

U nastupu u obalnom gradu Gangneungu sjevernkorejski glazbenici svirali su pjesme iz obje Koreje, ali i zapadnjačke melodije, uključujući i temu iz broadwayskog mjuzikla "Fantom u operi".

"Svirali su popularne pjesme kako bismo uživali u koncertu, a koncert je nadišao moja očekivanja", rekla je 37-godišnja Jun Sang -sik koja je došla s njenom devetogodišnjom kćerkom. "Moja kćer je rekla da je osjećala ponos kada je vidjela kako Južna i Sjeverna Koreja zajedno sviraju".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Koncert koji je trajao 90 minuta završio je bez "bisa" iako ga je publika tražila. Sjevernokorejski organizator je, međutim, zahvalio posjetiteljima na toploj dobrodošlici.

To je bio prvi koncert sjevernokorejskih izvođača u Južnoj Koreji od 2000., kada je jedan drugi orkestar prešao granicu kako bi na zajedničkom koncertu obilježio Dan oslobođenja Koreje 15. kolovoza.

Više od 150.000 Južnokorejaca prijavilo se za lutriju za karte za dva koncerta koja će održati sjevernokorejski glazbenici. Slučajnim odabarim 780 pobjednika dobilo je po dvije ulaznice.

Na koncertu u četvrtak bilo je 812 slušatelja, među kojima 252 posebna uzvanika koje je izabrala vlada. 

Na temperaturi ispod nule na nekih pet minuta od koncertne dvorane 80 prosvjednika puštalo je pjesme protiv Olimpijade i bubnjalo.

Oko stotinu policjaca zadržavalo je prosvjednike dalje od koncertne dvorane.

"Oni su tu da bi radili budale iz Južnokorejaca, i to ne mogu prihvatiti", rekao je 71-godišnji Kwon Oh-seok koji je na prosvjed doputovao uz Seula.

Sjevernokorejski orkestar drugi će koncert održati u Seulu u nedjelju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a