Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
81 komentara

Škola pred bankrotom: Došao im je račun za zvanje Somalije

Rukovodstvo škole je obavijestilo policiju i pokušava kod operatera osporiti račun, jer nadzorne kamere nisu snimile nikakvog sumnjivca za vikend početkom studenog

Ivo Čagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
81 komentara

Splitska osnovna škola "Dobri" dobila je od T-Coma telefonski račun od čak 63.593 kune. Račun se odnosi za studeni prošle godine dok je, prema T-Comovom ispisu, netko od 4.do 6. studenog nazivao brojeve u Somaliji i Litvi i "nabildao" račun.

Problem je što su ta tri dana "padala" u vikend i škola je bila zatvorena. Snimke nadzornih kamera pregledane su i nitko u školu tog vikenda nije neovlašteno ulazio. 

Ravnateljica Ivanka Žaper uputila je nekoliko prigovora T-Comu, ali još nije dobila konačno očitovanje.

- Očito je došlo do greške u sustavu, a i ispisi poziva su potpuno nelogični. Zatražili smo i pomoć policije - rekla je ravnateljica.

Ispisi su doista nelogični jer je primjerice jedan od spornih brojeva pozvan u 4.01.33 sati. Navodno je sporni razgovor trajao oko pola sata. U ispisu stoji da je s istog broja isti broj nazvan samo jednu sekundu kasnije i da je i taj razgovor dugo trajao, što je fizički nemoguće.

Inače, "normalan" račun koji škola inače dobiva kreće se od tisuću do tisuću i pol kuna. Ravnateljica se nada i kako će se T-Com konačno pismeno očitovati o cijelom slučaju te da se neće ići u prisilnu naplatu koja bi školi stvorila ogromne financijske probleme.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message