Obavijesti

News

Komentari 12

'Škola za život': Nastavnike na skupu učili pljeskati i pjesmicu

'Škola za život': Nastavnike na skupu učili pljeskati i pjesmicu
1

U Ciboni se u srijedu održao Nacionalni stručni skup na kojeg su došli svi nastavnici uključeni u Školu za život, projekt ministrice Blaženke Divjak. Dobili su i upute za pljeskanje i koreografiju

VIDEO

Sabina Glasovac (SDP) objavila je na svom Twitteru isječak dokumenta koji su, kako tvrdi, dobili sudionici Nacionalnog stručnog skupa u Ciboni. Iz dokumenta se može zaključiti kako se od nastavnika uključenih u Školu za život, tražilo da uvježbaju himnu i koreografiju koji će onda izvesti na skupu. 

- Računajte da drugu frazu znate započeti i lijevom i desnom rukom, to je ona gdje pljeskam u prazno (odabir ruke ovisit će o mjestu gdje ste smješteni, pljesne se kolega s lijeve/desne strane) - piše u prvoj stavci upute. Ubrzo je i procurio video kako je uvježbana koreografija na kraju i izgledala. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:35

Savjetnik ministrice za odnose s javnošću Maro Alavanja kaže kako nitko iz ministarstva nije dao upute nastavnicima, već je mentorska grupa kreirali igru.

- Metoda igrifikacije jedan je od elemenata poučavanja stoga je na Nacionalnom stručnom skupu pokazano kako se ritam i riječi mogu iskoristiti kao podrška poučavanju. Za primjer su uzeti lagani, šaljivi stihovi koji su prepoznatljivi kolegicama i kolegama iz eksperimentalnih škola - kaže Alavanja.

Naglašava kako ni koreografija nittekst nisu stvorili nikakve troškove niti je ikome za to isplaćena naknada, a sama interaktivna vježba trajala je petnaestak minuta.

- Cilj nije bio naučiti niti stihove niti ritam nego uočiti kako se na taj način razvija suradnja i zajedništvo, koriste strategije rješavanja problema, a primjenjivo je i kao mnemotehnička strategija pri učenju - objašnjava.

Škola za život: Ništa od većih plaća, tek bonusi za najbolje...
Škola za život: Ništa od većih plaća,  tek bonusi za najbolje...

Mentorski tim Škole za život, kaže, zajednički je osmislio stihove i ritmičku reprezentaciju.

- Tjeloglazba (body percussion) je prepoznata u svijetu kao metoda koja pospješuje razvoj ritamskih vještina, motorike i koordinacije (ruku, nogu, glasa), provode se i edukacije o toj metodi - zaključio je Alavanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.