Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

'Škola za život': Nastavnike na skupu učili pljeskati i pjesmicu

U Ciboni se u srijedu održao Nacionalni stručni skup na kojeg su došli svi nastavnici uključeni u Školu za život, projekt ministrice Blaženke Divjak. Dobili su i upute za pljeskanje i koreografiju

12 komentara

Sabina Glasovac (SDP) objavila je na svom Twitteru isječak dokumenta koji su, kako tvrdi, dobili sudionici Nacionalnog stručnog skupa u Ciboni. Iz dokumenta se može zaključiti kako se od nastavnika uključenih u Školu za život, tražilo da uvježbaju himnu i koreografiju koji će onda izvesti na skupu. 

- Računajte da drugu frazu znate započeti i lijevom i desnom rukom, to je ona gdje pljeskam u prazno (odabir ruke ovisit će o mjestu gdje ste smješteni, pljesne se kolega s lijeve/desne strane) - piše u prvoj stavci upute. Ubrzo je i procurio video kako je uvježbana koreografija na kraju i izgledala. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Savjetnik ministrice za odnose s javnošću Maro Alavanja kaže kako nitko iz ministarstva nije dao upute nastavnicima, već je mentorska grupa kreirali igru.

- Metoda igrifikacije jedan je od elemenata poučavanja stoga je na Nacionalnom stručnom skupu pokazano kako se ritam i riječi mogu iskoristiti kao podrška poučavanju. Za primjer su uzeti lagani, šaljivi stihovi koji su prepoznatljivi kolegicama i kolegama iz eksperimentalnih škola - kaže Alavanja.

Naglašava kako ni koreografija nittekst nisu stvorili nikakve troškove niti je ikome za to isplaćena naknada, a sama interaktivna vježba trajala je petnaestak minuta.

- Cilj nije bio naučiti niti stihove niti ritam nego uočiti kako se na taj način razvija suradnja i zajedništvo, koriste strategije rješavanja problema, a primjenjivo je i kao mnemotehnička strategija pri učenju - objašnjava.

Zagreb: Ministrica Divjak održala predavanje na Nacionalnom stručnom skupu 'NOVE ŠKOLE' Škola za život: Ništa od većih plaća, tek bonusi za najbolje...

Mentorski tim Škole za život, kaže, zajednički je osmislio stihove i ritmičku reprezentaciju.

- Tjeloglazba (body percussion) je prepoznata u svijetu kao metoda koja pospješuje razvoj ritamskih vještina, motorike i koordinacije (ruku, nogu, glasa), provode se i edukacije o toj metodi - zaključio je Alavanja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message