Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
7 komentara

'Školska godina nije upitna, za maturu razrađujemo scenarije'

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak poručila je u četvrtak uoči sjednice Vlade kako će do početka travnja nastavnicima dati preporuku za ocjenjivanje i vrednovanje za koje zna da neće biti jednostavno

Zagreb: Ministrica Blaženka Divjak izvjestila o novostima u odgoju i obrazovanju
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
7 komentara

Što se tiče mature, razrađujemo nekoliko scenarija, ali svi moraju razumijeti da je ova epidemiološka situacija velika nepoznanica za sve nas, nitko ne zna koliko će to trajati i uskladno tom trajanju neke scenarije ćemo staviti u funkciju i obavijestiti sve, poručila je u četvrtak ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.  

Naglasila je kako školska godina nije upitna.

- Ona je regularna jer svi ovi dani koje izvodimo su i nastavni dani - rekla je. 

Što se tiče izvođenja online nastave, dodala je, ona se izvodi uspješno i ide po planu koji je izrađen.

- I tu smo stvarno među najboljima u EU i mnogi nas pitaju za savjet. Naravno da postoje određene stvari koje moramo unaprijediti. Prvo ćemo dati preporuku o organizaciji radnog dana učenika tako da dobijemo bolju, balansiranu isporuku sadržaja, tako i rada nastavnika u online nastavi - istaknula je dodavši kako će do početka travnja Ministarstvo dati uputu i za ocjenjivanje i vrednovanje vrednovanje kako bi prelazak u online okruženju bio ujednačen na razini Hrvatske.

- To nije jednostavno, online nastave u svijetu gotovo da nema, ovo je veliki iskorak pa mi pokušavamo koliko je moguće dati potporu svima u sustavu. Za sada imamo dobre povratne informacije, učenici su puno više prilagođeni na ovaj način rada, a kroz Školu za život puno toga smo pripremili i za nastavnike - istaknula je. 

Nakon nedjeljnog potresa koji je pogodio Zagreb, a u kojem su oštećene i brojne škole i ustanove, ministrica je istaknula kako je mala sreća u nesreći da učenici nisu bili u školama i da se online nastava već izvodi. 

- Dali smo psihološku potporu učenicima i nastavnicima, a osiguravamo i dodatnu opremu za obitelji koje su smještene u Studentski dom Cvjetno naselje, za njih ćemo osigurati 20-ak tableta - rekla je ministrica. 
      

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message