News

Komentari 68

Škorinog najbližeg suradnika policija istražuje već godinu dana, snimao je i prisluškivao?

Škorinog najbližeg suradnika policija istražuje već godinu dana, snimao je i prisluškivao?

Sve je počelo kada je prošle godine policija službeno osumnjičila Darija Žepinu da je prisluškivao i snimao Matu Radeljića u stanu u centru Zagreba. Žepina je dao ostavku isti dan kad i Škoro, tek par sati kasnije

Kako doznaje RTL, dosadašnji glavni tajnik Domovinskog pokreta i čovjek od povjerenja Miroslava Škore koji je prije nekoliko dana naprasno otišao s čela stranke, pod istragom je policije od 2020. godine. 

Nekad desna ruka Miroslava Škore pod ozbiljnim je optužbama, a sve je počelo prošle godine kada je policija službeno osumnjičila Darija Žepinu da je preko određenih ljudi ubacio uređaj za video i audio prisluškivanje Mate Radeljića

RTL doznaje da se radi o razdoblju od veljače do lipnja 2020., a uređaj je bio postavljen u televizijskom prijemniku, u apartmanu u centru Zagreba, koji je u vlasništvu supruge Mate Radeljića. Sve je navodno otkriveno slučajno kada su snimke završile u tuđim rukama. 

Iz policije nisu ništa htjeli potvrditi već su samo poručili da ne mogu komentirati slučaj "jer obavljanje razgovora s bilo kojom osobom nije informacija koju možemo podijeliti s javnošću. Pred kamere RTL-a nije htio ni Radeljić, a od komentara je suzdržan i Žepina koji je trenutno na godišnjem odmoru. 

Darijo Žepina godinama je radio u policiji i bavio se poslovima sigurnosti u MUP-u. Za Škoru je prvo radio u osiguranju, a ubrzo je postao član stranke, pa koordinator, a zatim i glavni tajnik. 

Nekoliko sati nakon što je Miroslav Škoro objavio da napušta čelno mjesto Domovinskog pokreta, Žepina je objavio i svoju ostavku.  

- Ja jučer i danas non stop odgovaram čemu ostavka, ja smatram da je to moralan čin, ja znam da to u Hrvatskoj politici nikako nije uobičajeno. Mi jednostavno i ovim činom pokazujemo da smo drugačiji od drugih - rekao je u ostavci. 

Mate Radeljić bio je savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Jedno vrijeme bio je u izbornom stožeru Miroslava Škore. Sve do 2019. dok nije odjeknula vijest da su se razišli - iz nikad objašnjenih razloga.

Najčitaniji članci