News

Komentari 2

Skoro 108.000 poljoprivrednika podnijelo je zahtjev za potporu

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da je zaprimljeno gotovo 108 tisuća jedinstvenih zahtjeva poljoprivrednika za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2020. godinu, ocijenivši da to pokazuje odličan odaziv poljoprivrednika bez obzira na pojavu bolesti Covid-19 i sve otežane okolnosti tijekom pandemije.

U svom priopćenju Ministarstvo navodi da je 15. lipnja istekao je rok za podnošenje jedinstvenog zahtjeva za 2020. godinu. U tijeku je rok za izmjene i dopune zahtjeva, koji traje do 30. lipnja.

Poljoprivrednici koji nisu podnijeli jedinstveni zahtjev u roku, svoj zahtjev mogu popuniti i podnijeti u roku za zakašnjele zahtjev, najkasnije do 10. srpnja 2020. godine, kaže se dalje u priopćenju.

Poljoprivrednici mogu elektronički popunjen i vlastoručno potpisan jedinstveni zahtjev dostaviti neposredno ili poštom podružnici Agencije za plaćanja u kojoj su upisani u Upisnik poljoprivrednika, kao i do sada. Također, od ove godine mogu elektronički popuniti zahtjev putem AGRONET aplikacije te ga, ukoliko posjeduju ePI (e-poljoprivrednu iskaznicu), potpisati i dostaviti elektroničkim putem, napominje se.

Skoro 108.000 poljoprivrednika podnijelo je zahtjev za potporu