Obavijesti

News

Komentari 102

Škoro u utrci za predsjednika? 'Morat ću razmisliti o tome...'

Škoro u utrci za predsjednika? 'Morat ću razmisliti o tome...'
1

Prema navedenom istraživanju Škoro može očekivati prvenstveno potporu tvrde desnice i stranaka izrazito konzervativnog usmjerenja poput Neovisnih za Hrvatsku, Hrasta i Mosta

VIDEO

- Nemam plan, nisam se kandidirao, ali nakon što su mi ankete dale gotovo deset posto potpore temeljem života i pjesama, trebam sjesti i razmisliti, rekao je pjevač Miroslav Škoro na pitanje planira li se kandidirati na predstojećim predsjedničkim izborima.

Njegovo ime, iznenađenje je na posljednjoj rang listi potencijalnih predsjedničkih kandidata. Iako se Škorino ime u anketi našlo prvi put, dospio je na visoko treće mjesto s gotovo deset posto potpore ispitanih. Hrvatski glazbenik i skladatelj, bivši diplomat, vinar, ali i kratkotrajni političar u anketi je istisnuo je bivšu predsjednicu Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Daliju Orešković, kojoj je potpora najviše pala u odnosu na prošli mjesec.

Gotovo 10 posto Hrvata želi za predsjednika Miroslava Škoru
Gotovo 10 posto Hrvata želi za predsjednika Miroslava Škoru

Prema navedenom istraživanju Škoro može očekivati prvenstveno potporu tvrde desnice i stranaka izrazito konzervativnog usmjerenja poput Neovisnih za Hrvatsku, Hrasta i Mosta, ali i sedam posto glasova HDZ-ovih birača.

Pjevač u kumskim je vezama s glazbenom ikonom desnice Markom Perkovićem Thompsonom, a u medijima se nedavno pojavila priča da je upravo Škoro ‘instrument’ kojim se desnica namjerava obračunati s predsjednicom Grabar Kitarović zbog njenog predizbornog distanciranja od tog dijela biračkog tijela.

Nije pjevao Karamarku

No treba spomenuti da Škoro nije želio pjevati na predizbornim skupovima HDZ-a dok je stranku vodio Tomislav Karamarko i tada je osudio ‘sve što dijeli hrvatski narod’ pa tako i ustaštvo.

Odluči li se kandidirati Škori to ne bi bio prvi politički izlet. U siječnju 2008. godine ušao u Sabor na listi HDZ-a, a bio je i vijećnik u Osijeku. U saborskim klupama i politici nije se dugo zadržao. Nakon devet mjeseci, a kasnije je otkrio prave razloge povlačenja.

- Vjerovao sam da nešto možemo promijeniti, a kad sam vidio da je politika iz brige za opće dobro postala skrb za vlastiti probitak i zbrinjavanje političkih istomišljenika, otišao sam - rekao je nedavno Škoro koji je obznanio da vratio stranačku iskaznicu HDZ-u.

Vukovar: Sveta misa za poginule branitelje u crkvi sv. Filipa i Jakova

Kolinda i dalje prva

Na rang listi potencijalnih predsjedničkih kandidata prva je i dalje aktualna predsjednica. Iako joj je potpora blago pala, podržava je 34,7 posto ispitanih. I dalje je gotovo dvostruko jača od Zorana Milanovića kojeg podržava 18,5 posto ispitanih. Mogu li Škoro ili Milanović ugroziti reizbor aktualne predsjednice politički analitičar Žarko Puhovski kaže:

- Sigurno postoji plan da se oslabi Kolinda Grabar Kitarović, ali uvjeren sam da ona nije ugrožena. Sve je to igra koja nema veliku šansu. Ni Milanović za nju nije opasan - kazao je Puhovski.

U anketi je i čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić kojemu je potpora najviše narasla i sada je na šest posto potpore. Mogućnost kandidature najavio i Mislav Kolakušić, ali njegovo ime nije u anketi. Tko će sve u utrku za Pantovčak i mjesečnu plaću od 24.000 kuna znat će se nakon europskih izbora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik