Obavijesti

News

Komentari 26

Škoro u velikom intervjuu o terorističkom napadu...

Škoro u velikom intervjuu o terorističkom napadu...

Kad je riječ o političkim temama, Škoro navodi kako HDZ od sastavljanja vlasti radi na povećanju većine jer je ovako tanka, jedva održiva. Kucali su, kaže, i na njihova vrata

VIDEO

Čelnik Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro, nakon pucnjave na Markovu trgu i ranjavanja policajca koji je osiguravao Vladu, smatra da bi trebalo razmisliti o ideji da se Vlada i Sabor izmjeste s te lokacije.

Domovinski pokret osuđuje svako nasilje i poziva mlade da ljubav prema domovini iskazuju na pozitivan način, da budu miroljubivi i ponašaju se u skladu s kršćanskim načelima. Kad je riječ o političkim temama, Škoro navodi kako HDZ od sastavljanja vlasti radi na povećanju većine jer je ovako tanka, jedva održiva. Kucali su, kaže, i na njihova vrata.

Express: Rafalna pucnjava na Markovu trgu u kojoj je ranjen policajac šokirala je sve. Kako bi, prema vašemu mišljenju, trebalo riješiti pitanje sigurnosti, jer ipak tu je središte izvršne, zakonodavne vlasti te zgrada Ustavnog suda?

Želim prije svega reći da na kraju imamo stradalog policajca i mrtvog mladog čovjeka koji je sebi oduzeo život. Sve drugo će reći istraga. Žalosno je da se to dogodilo i valja reći da hrvatski policajci štite javnu sigurnost za vrlo malu plaću, u teškim uvjetima i često bez osnovnih sredstava. Očito i tu trebamo promjenu načina funkcioniranja. Uvijek je dobro poslušati riječ struke, a struka već godinama govori kako Gornji grad nije prikladno mjesto za institucije poput Vlade i Sabora. Bilo je i ideja da se te institucije izmjesti. Možda bi konačno trebalo razmisliti o tome. S druge strane, razumijem povijesni sentiment koji se stvara oko lokacije zgrade Hrvatskoga državnoga sabora. No nije nevažno da je upravo zgrada Sabora dosta stradala u potresu. Ovom prilikom posebno bih skrenuo pažnju i na najave kako novinarima neće biti dopuštene takozvane sačekuše pred Vladom. Podsjetio bih da te sačekuše ne bi bile niti potrebne da premijer i ministri redovito sazivaju konferencije za medije, na kojima bi onda novinari i snimatelji u uvjetima dostojnima za rad, na suhom i toplom, mogli pitati sve što ih zanima. Takva je praksa normalna u civiliziranim zemljama, ali, eto, Plenkovićeva vlada radije novinare ostavlja pred zgradom da cupkaju na hladnoći i znoje se na suncu, a ako slučajno prolaze automobilom pored čovjeka koji krvari na nogostupu, ne zaustavljaju se čak ni kad su liječnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Express: Nakon svega, osjećate li se sigurno kada dolazite na posao?

Vjerujem da je napad na Banske dvore i policajca izdvojen slučaj i nadam se kako se slični događaji više neće ponoviti. Moram još jednom naglasiti da sam se šokirao kad sam čuo da je ministar zdravstva prošao pokraj ranjenog policajca a da se nije zaustavio i ponudio pomoć. Teško je povjerovati da zaista nije znao što se događa, kako tvrdi. Nadam se da je stvarno tako.

Express: Zastupnik vašega kluba i gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, kaže da ljudi drže oružje jer se sustav nije obračunao sa silovateljima i onima koji su klali. Slažete li se s njim?

Kako sam i rekao, svako nasilje je za osudu. Gospodin Penava govori iz perspektive gradonačelnika Vukovara, grada u kojemu zločinci javno ismijavaju žrtve.

Cijeli tekst pročitajte u novom Expressu koji je na kioscima od petka 16. listopada

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić