Obavijesti

News

Komentari 255

Škoro zaradi 700.000 kuna, pa parking više neće naplaćivati

Škoro zaradi 700.000 kuna, pa parking više neće naplaćivati
1

Obitelj Škoro ima dvije kuće, u Tribunju i Zagrebu, udjele u dvije tvrtke, niz zemljišta i grobna mjesta. Škoro je prodao udjel od pet posto u informatičkoj tvrtki koja ima milijunske poslove s državom i gradovima

VIDEO

Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, objavio je svoju imovinsku karticu, ali odlučio i da do daljnjeg ne naplaćuje parking u Zagrebu na parkiralištu tvrtke kojoj je suvlasnik. Učinio je to nakon javnih prozivki i kritika da nije ispunio obećanje o objavi imovinske kartice, ali i da zarađuje naplaćivanjem parkinga 15 kuna za sat pored bolnice Merkur iako priča o nužnoj solidarnosti. Pravdao je ranije cijenu tržišnim principima. Objavio je i fotografiju podignute rampe za besplatni ulaz na 44 parkirališna mjesta.
 
- Sad kad smo ova dva goruća problema riješili, možemo se početi baviti državom. I boriti se s pravim problemima – stotinama tisuća prijetećih otkaza i oportunistima koji će na ovoj nesreći profitirat – napisao je Škoro kojem je jako krivo što ga usred krize „moralisti prozivaju“ i što im je problem njegova imovinska kartica.
 
 
Škoro je otkrio i da je prodao udjel od pet posto u tvrtki „Omega software“ koja ima milijunske poslove s državom i gradovima poput Zagreba za svoja informatička rješenja. Škoro je poručio da „bi preko stotinu zaposlenih, uglavnom inženjera, moglo normalno funkcionirati na tržištu“.
 
Nije objavio imaju li ušteđevinu ili pokretnine poput automobila,  što je inače uobičajeno kada se prijavljuje imovina. Prema imovinskoj kartici, on i supruga imaju dvije kuće. Ona u Zagrebu, Gračanima, glasi na suprugu Kim Ann, površine je 399 kvadrata i ima okućnicu od 698 kvadrata. Miroslav ima pola kuće u Tribunju površine 455 kvadrata i 1058 kvadrata okućnice.
Škoro godišnje od honorara zarađuje 700.000 kuna bruto. Na to plaća sam porez, prirez i doprinose. Koliko mu ostane, nije objavio. Ali bruto mjesečni prihod mu je prema ovome preko 58.000 kuna mjesečno.Supruga ima prihod od 110.000 kuna godišnje, od čega je 60.000 kuna od najamnina, a ostatak od plaće.
 
 
Supružnici imaju dionice HT-a, te zajednički tvrtku Campus koja proizvodi vino i preko koje Škoro posluje i u glazbenom biznisu. U tvrtki MB kvadrat koja ima spomenuti parking, Miroslav je suvlasnik 50 posto. U istarskoj tvrtki Monperin ima 0,25 posto udjela.
Navedena su i zemljišta, vinogradi i livade koje supružnici imaju u Zagrebu, pored Kutjeva(proizvodnja vina) i pored Sv. Ivana Zeline. Škoro ima i dva grobna mjesta u Zagrebu i Višnjevcu. 
 
- Vrijednost imovine nisam navodio jer uistinu ne znam koliko se novca za nju može dobiti, a i nije na prodaju. Uostalom, određivanje vrijednosti je posao za procjenitelja. Vrijednost udjela u investicijskim fondovima ovisi o tržištu i taj dio ću navesti kada budem obvezan učiniti isto – napisao je Škoro iako u objavi nije navedeno da ima udjele u nekom investicijskom fondu.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 255
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...