Obavijesti

News

Skradinski buk inspiracija za posjet nacionalnog parka Krka

Skradinski buk inspiracija za posjet nacionalnog parka Krka
1

Neka vam posjet Skradinskom buku bude inspiracija da upoznate sva jedinstvena kulturno-povijesna nalazišta u jedinstvenom okruženju prirodne ljepote Nacionalnog parka „Krka“

Skradinski buk je jedna od najvećih prirodnih ljepota Hrvatske. To je sedmi i posljednji slap Krke. Posebno je popularan jer je u podnožju slapa posjetiteljima dozvoljeno kupanje uz pridržavanje ograničenja i pravila ponašanja.

Ali puno je još toga što vrijedi posjetiti na Skradinskom buku: obnovljene vodenice, etnografske zbirke i prezentacije starih zanata u etno selu.

Tijekom obilaska staze za posjetitelje, svega 60 minuta laganog hoda dovoljno je da se ispunite jedinstvenim mikrosvijetom čarobnih zvukova, svjetla, boja obilazeći brojne vrste sedrenih barijera i vodenih staništa.

Na lijevoj strani rijeke nalaze se ruševine prve hrvatske hidroelektrane, puštene u pogon samo dva dana nakon prve hidroelektrane u svijetu na slapovima Nijagare. Jeste li znali da je, zahvaljujući snazi rijeke Krke, Šibenik prvi grad na svijetu koji je dobio izmjeničnu električnu struju?

Do Skradinskog buka može se doći cestom Šibenik-Tromilja-Lozovac, cestom Knin-Drniš-Tromilja-Lozovac ili cestom Knin-Kistanje-Skradin. Od travnja do listopada dostupan je i ulaz brodom iz Skradina.

Neka vam posjet Skradinskom buku bude inspiracija da upoznate sva jedinstvena kulturno-povijesna nalazišta u jedinstvenom okruženju prirodne ljepote Nacionalnog parka „Krka“.

Istražite Krku i uživajte!

Potražite nas na www.np-krka.hr

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a