Obavijesti

News

Komentari 24

Skupština jednoglasno odbila Bandićev prijedlog o vrtićima

Skupština jednoglasno odbila Bandićev prijedlog o vrtićima
6

Milan Bandić će u roku od 8 dana obavijestiti ministra uprave Davorina Mlakara da ocijeni je li njegov akt o obustavi odluke skupštine osnovan ili neosnovan

VIDEO

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u srijedu su jednoglasno sa 38 glasova 'za' odbili prihvaćanje odluke gradonačelnika Milana Bandića, kojim se obustavlja odluka Skupštine o cijenama vrtića, koju su donijeli na prethodnoj sjednici 20. travnja. Prema toj odluci vrtići koštaju 400 kuna, a jaslice 200 kuna. 

Milan Bandić će u roku od osam dana obavijestiti ministra uprave Davorina Mlakara da ocijeni je li njegov akt o obustavi odluke skupštine osnovan ili neosnovan. 

- Ako Ministarstvo uprave odluči da je Bandićev akt neosnovan, provodi se odluka Skupštine po kojoj cijene vrtića ostaju iste. Ukoliko Ministarstvo odluči da odluka nije u skladu sa zakonom, predložit će Vladi da traži ocjenu ustavnosti odluke pred Ustavnim sudom - rekao je Boris Šprem, predsjednik Skupštine. 

Zakonom nije predviđen rok za ocjenu zakonitosti, ali Šprem vjeruje kako će ministar Mlakar dati svoj odgovor u roku od osam do 10 dana, jer je ovo "jedno od gorućih pitanja za Zagrepčane". Dodao je kako je Skupština imala pozitivna iskustva s Ministarstvom uprave. Nakon toga Skupština predlaže rebalans proračuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako Ministarstvo uprave odluči u korist Skupštine Bandić treba predložiti rebalans proračuna da bi se odluka provela. No, Bandić je zastupnicima jasno dao do znanja da rebalans proračuna ne planira napraviti. 

- Ne možete k'o lupež u mraku vaditi iz proračuna. Ne budete na svakoj sjednici kasapili proračun kako vam treba. Mijenjanje proračuna je ovlast gradonačelnika. Neki drugi gradonačelnik bude to radil – ja ne!' - rekao je Bandić, koji je tako još jednom zazvao na izvanredne izbore. Inspiriran izlaganjem zastupnika Bandić je zaključio kako je povijesna ličnost jer je ujedinio sve stranke.

- Gospodin Čačić iz HNS-a i gospođa Danira Bilić iz HDZ-a isto misle i protiv su gradonačelnika. Pa to je povijesno. Priključili ste se kao prtljaga - rekao je Bandić, te potom čestitao SDP-u na naknadnoj pameti, jer su u prosincu prihvatili proračun i time odluku da se vrtići plaćaju po dohodovnom cenzusu. Na izvanrednoj sjednici u jednom trenutku, za vrijeme Bandićeva govora, bilo je toliko burno da su zastupnici lupali po klupama kako bi ga ušutkali. Bandić se nije dao te im je poručio da imaju ozbiljan problem te da ga ti zvuci podsjećaju na Afriku i crnačku glazbu iz nekog plemena.

MUP i Grad Zagreb potpisali Sporazum da smanje redove u policiji

MUP i Grad Zagreb potpisali su Sporazum temeljem kojeg nadležni gradski uredi imaju pravo pristupa osobnim podacima u Evidenciji prebivališta i boravišta građana pa tako umirovljenici više neće morati stajati u redovima u policiji kako bi dobili uvjerenje o prebivalištu koje im je potrebno za dobivanje uvjerenja za besplatni gradski prijevoz. Umirovljenici, đaci, studenti, nezaposleni i dobrovoljni davatelji krvi trebaju tako prikupiti do 1. srpnja sve ostale dokumente potrebne za dobivanje besplatnog prijevoza, a gradski uredi će provjeriti imaju li prijavljeno prebivalište.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS