Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Skupština još nije formirana, a Dado već lobira za proračun

HSP i Karlo Starčević nije niti će rušiti proračun - rekao je Starčević, o čijim vijećničkim rukama ovisi buduća većina u županijskoj skupštini

Gospić: Darko Milinović glasovao na prijevremenim lokalnim izborima
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
7 komentara

Nakon izvanrednih izbora u Lici slijede pregovori oko sklapanja većine u županijskoj skupštini. Župan Darko Milinović krenuo je u bitku za proračun.

Do sredine travnja treba biti formirana županijska skupština, a župan Milinović treba do 15. srpnja predložiti proračun. U ponedjeljak su se nositelj Nezavisne liste Darko Milinović i Karlo Starčević (HSP) suglasili da je usvajanje proračuna od “krucijalnog interesa za županiju kako bi se nastavilo s radom na realizaciji započetih projekata” te da će se “dokument modificirati s obzirom na trenutačnu političku situaciju”. Pozvali su i sve druge opcije da se očituju hoće li poduprijeti proračun. Podršku im je dao Ante Dabo, nositelj nezavisne liste Bura, koji pozdravlja smirivanje političkih tenzija nakon izbora te “otvaranje konstruktivnih razgovora političkih opcija koje žele suradnju u smislu podržavanja proračuna i projekata od kapitalne važnosti za županiju”. U slučaju da se izglasa županov proračun, ponovno bi “pala” županijska skupština, a s njom ovoga puta i župan Milinović.

 - HSP i Karlo Starčević nije niti će rušiti proračun - rekao je Starčević, o čijim vijećničkim rukama ovisi buduća većina u županijskoj skupštini. Napominje da je prvi korak formiranje skupštine, a pregovori o tome još nisu počeli. Ako je suditi prema Starčevićevoj izjavi da “nije i neće rušiti proračun”, Milinović može biti miran te računati da će i dalje biti u fotelji župana, bez obzira na to tko će s kim formirati većinu. Poznavatelji situacije na terenu stava su da je “HDZ u lošoj situaciji i da im stvari ne idu u prilog”.

- Htjeli su izborima nešto raščistiti, ali nisu uspjeli - kažu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message