Obavijesti

News

Komentari 21

Škverani će masovno na Rivu, ogorčeni su na Kosor i Vladu

Škverani će masovno na Rivu, ogorčeni su na Kosor i Vladu
1

Ako se pregovarački tim ne vrati iz Bruxellesa bez ukidanja zabrane sklapanja poslova, udruženi sindikati splitskog škvera organizirat će veliki prosvjed na Rivi

VIDEO

Udruženi sindikati splitskog škvera najavili su veliki prosvjed na Rivi ukoliko se pregovarački tim ne vrati iz Bruxellesa bez ukidanja zabrane sklapanja poslova. Ogorčeni su što premijerka Jadranka Kosor nije došla u najavljeni posjet, niti se ispričala što neće doći.

- Nije došla, jer nam nema što reći i jer se boji prosvjeda - rekao je Zvonko Šegvić. U utorak će organizirati prosvjedni skup unutar Brodosplita, što će biti uvertira za veliki prosvjed koji će doći podržati i radnici ostalih škverova. 

- Saborski zastupnici su nas zaboravili čim su prošli Klis, a napustili su nas i političari - kaže Šegvić. Sindikati smatraju da pregovarački tim nema pojma o brodogradnji. Pozivaju premijerku i ministra gospodarstva da odu u Bruxelles i pokušaju spasiti najvažniju granu industrije u Hrvatskoj. 

- Vladina politika je antihrvatska, antisplitska i antibrodograđevna - optužuje Šegvić. Vlada je po sindikatima kriva za krizu brodogradnje, jer nije na vrijeme provela restrukturiranje. Novca za plaće radnika ima još za tri mjeseca, a jedini spas je ugovaranje novih brodova. Ukoliko to pregovarači ne uspiju isposlovati, sindikati početkom prosinca na Rivi spremaju veliko događanje naroda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vlada: Premijerka nije u ponedjeljak trebala doći u Split

Iz vladinog Ureda za odnose s javnošću ističu kako za ponedjeljak nije bio najavljen posjet premijerke Jadranke Kosor Brodosplitu kao što se to tvrdi. Dodaju kako je u rujnu na sastanku s predstavnicima sindikata i Uprave Brodosplita Kosor rekla da će posjetiti Split i da će se to i ostvariti. 

- Predstavnici Brodosplita u ponedjeljak su se trebali sastati s ministrom Đurom Popijačem, no sastanku se nisu odazvali - stoji u priopćenju iz Vlade. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a