Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Sl. Brod: Osim u Gimnaziji i par zgrada, voda je pitka

Na temelju analitičkih izvješća o uzetim uzorcima, osim u nekim zgradama i Gimnaziji, voda u Sl. Brodu zdravstveno je ispravna i može se piti

Ivica Galović
Foto: Ivica Galović
1 komentara

Voda javnoga vodoopskrbnog sustava Slavonskog Broda na temelju analitičkih izvješća o uzetim uzorcima, osim u nekim zgradama i Gimnaziji, zdravstveno je ispravna i može se piti, zaključeno je na sjednici stručnog Povjerenstva za vodu, priopćilo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Iznimka su zgrade u Vukovarskoj 10 "Tena" - ulazi A, B, C i D - te pekarnica i ljekarna; Gimnazija "M. Mesića"; zgrada 2 u naselju Slavoniji II., ulazi 1, 2 i 3; te zgrada u Cesarčevoj ulici 76, ulazi A, B i C.
U tim zgradama u tijeku je ispiranje sustava za potrošnu vodu, a kad završi taj postupak, bit će uzeti uzorci vode i obavljene analize "A" i na mineralna ulja. Navedeni postupak će se ponavljati dok se svi rezultati ne usklade s Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, a do tada se u navedenim zgradama voda može rabiti za sve namjene osim za piće i kuhanje. Distributer tople vode obvezan je ukloniti uzroke nastala stanja, stoji na kraju priopćenja Ministarstva zdravstva.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message