Obavijesti

News

Komentari 60

Sladoled od 'kajsijevače': Ne preporuča se više od 2 kugle

Sladoled od 'kajsijevače': Ne preporuča se više od 2 kugle
1

Ponajbolji belomanastirski slastičar Ismet Alija ovaj sladoled ne prodaje mlađima od 18 godina, a starijima, pak, ne preporuča više od 2 kugle, posebno vozačima

VIDEO

Baza za ovaj sladoled je naravno sladoled od kajsije, a ne treba biti previše dovitljiv i zaključiti da u njemu završava i rakija, našalio se Ismet Alija poznatiji kao Iso.

Ponajbolji belomanastirski slastičar ovaj sladoled ne prodaje mlađima od 18 godina, a starijima, pak, ne preporuča više od dvije kugle, posebno vozačima. Dugo je razmišljao, tvrdi, kako riješiti najveći problem u proizvodnji sladoleda od rakije, a to je smrzavanje rakije. No, kad je “izmozgao rješenje”, sladoled se pojavio u prodaji.

- Ma, svake godine potrudim se imati nešto novo. Zadnje dvije godine sam naglasak stavio na privlačenje roditelja koji dovode djecu u slastičarnu. Sa sladoledom od viljamovke, graševine i kajsijevačke imam konačno ponudu i za njih - ispričao je Iso, koji je osim alkoholnih napravio i sladoled od sira te od kokica.

Dnevno napravi, tvrdi, samo 4-5 litara sladoleda od kajsijevače, tek toliko da pokaže da mu ideja ne nedostaje. Za njega je priča sa sladoledima od alkohola tek vrhunska zabava.

- Kad osjetim da ulazim u kolotečinu moram napraviti nešto novo. Uživam gledati mušterije kako kući odlaze nasmijani, ali ne i pripiti - kaže Iso.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca