Obavijesti

News

Komentari 267

'Slatki izbori': Zoki planira da se izbori održe na Valentinovo

'Slatki izbori': Zoki planira da se izbori održe na Valentinovo
8

Dan sv. Valentina: SDP je, naime, definitivno prelomio datum izbora. Datumi o kojima se razmišlja su 7. veljače i 14. veljače 2016., no to još nije gotova stvar...

VIDEO

Motiv izbora ovoga datuma ne leži u činjenici da je riječ o Danu zaljubljenih, nego zato što Milanović misli da vrijeme, američki konzultant Brown i nespretna oporba rade za njega. U zadnje vrijeme popularnost mu, naime, raste.

Još postoji nekoliko alternativnih datuma, ali Valentinovo je najizglednije. Veljača je pak posve sigurna. SDP je, naime, definitivno prelomio da se izbori održe u veljači 2016., samo treba dogovoriti datum s koalicijskim partnerima.

Datumi o kojima se razmišlja su 7. veljače i 14. veljače, no to još nije gotova stvar jer HNS kao koalicijski partner više preferira listopad. Ipak, kako iduće godine Dan zaljubljenih, Valentinovo, pada u nedjelju, u SDP-u su posljednjih dana jako zagrizli baš za taj datum. Objašnjenje je jednostavno - smatraju kako će im taj dan donijeti sreću, a nije naodmet ni činjenica da su tih dana gradovi okupani u crvenu boju - boju SDP-a.

- Izbori na Valentinovo su zaista jedna od opcija - kratko su nam potvrdili u Vladi.

Taj datum Kukuriku koaliciji je zanimljiv i zbog toga jer tada IDS, također jedan od potencijalnih partnera, slavi svoj rođendan. U igri je još i 7. veljače kad, pak, ministar uprave Arsen Bauk ima rođendan.

- Kako Arsen voli matematiku, ona bi tada sigurno bila na našoj strani - kaže izvor iz SDP-a. Bauk je, pak, šaljivo komentirao kako će njemu taj dan biti rođendan bili izbori ili ne.

Čini se da ovakav datum odgovara i oporbi. Tomislav Karamarko zadnjih dana uglavnom šuti, ali ni minhenski IFO institut, koji za HDZ radi program reformi, nije posao priveo kraju. Aktualne nevolje HDZ-a ovu stranku dodatno uvjeravaju da bi kasniji datum izbora bio bolji od neke preuranjene varijante. Svi misle da će im dodatni mjeseci ići na ruku.

Sve o izborima čitajte u novom broju tjednika Express.

Zokijevi aduti

Uzlet: Milanović se nada povoljnim trendovima u gospodarstvu, nastavku pada popularnosti HDZ-a i jačanju koalicijske potpore.

Josipovićev tajming

Sad ili nikad: Josipović je izabrao idealan trenutak kad obje ‘treće opcije’, ORaH i Živi zid, padaju. On ima vremena napuhati svoj balon.     

Karamarkove sheme

Program: Karamarko računa da će njemački konzultanti uskoro završiti ekonomski program i program reformi pa će s tim ići u narod.

Jacine krizanteme

S kim?  Jadranka Kosor je trenutačno usamljena kao tigar u džungli ili samuraj u Melvilleovu filmu. Ona do Valentinova mora naći stranku.

Mirelini problemi

Ljubav: Mireli Holy je Valentinovo prošlo - ona je bila predmet ljubavi, a sad je u padu. Možda do novog Valentinova podgrije ljubav s nacijom.

Sinčićeve žive muke

Pad: I Ivan Vilibor Sinčić prošao je fazu romantične zaljubljenosti. Stranka mu se naglo napuhala, kao balon, i naglo ispuhala.

Dolazi tsunami s juga

Petrov: Mladi doktor, ex franjevac Božo Petrov silno je uzletio, pa se zadržao u lokalnim okvirima, ali sad hvata zalet na veliku scenu.     

Ostali

IDS: Jedno se zna: U Istri će pobijediti IDS, a drugo ih ne zanima. Svi se bore za njihovu naklonost: SDP, Josipović, pa čak i HDZ. Lako je tako...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 267
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je