Obavijesti

News

Komentari 6

Slavici poništena funkcija: 'To su dobre vijesti i za Hrvatsku'

Slavici poništena funkcija: 'To su dobre vijesti i za Hrvatsku'
1

Odluku Upravnoga suda u Splitu da poništi imenovanje Nelle Slavica za ravnateljicu Nacionalnoga parka Krka komentirala je Ljiljana Zmijanović riječima kako su to dobre vijesti ne samo za nju, nego za cijelu Hrvatsku

VIDEO

Ovo su dobre vijesti ne samo za mene, nego za cijelu Hrvatsku, izjavila je Zmijanović koja je prema uputi o pravnom lijeku u ožujku podnijela tužbu splitskom sudu na rješenje o imenovanju Nelle Slavice. Zmijanović je, uz Slavicu, bila jedna od šest kandidata na natječaju za ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Krka.

- Iz obrazloženja sutkinje ključno je da odluka o imenovanju Nelle Slavice nije imala stvarne temelje i stoga je poništena - rekao je odvjetnik Ljiljane Zmijanović, njezin suprug Branimir Zmijanović.

 Napomenuo je kako proces koji je prethodio imenovanju Nelle Slavica nije proveden transparentno pa iz njega nisu vidljivi razlozi zbog kojih je na tu dužnost imenovana. "Nije jasno ni kako je provedeno bodovanje u izboru, temeljem kojih natječajnih uvjeta i kojom metodologijom", rekao je dodavši kako se konačno pokazalo točnim sve što je njegova supruga tvrdila od samog početka, da je čitav postupak bio vrlo netransparentan.

Slavici stranačke iskaznice odmogle: Poništena joj funkcija
Slavici stranačke iskaznice odmogle: Poništena joj funkcija

Prema uputi Upravnog suda u Splitu, odluka o imenovanju novog ravnatelja Nacionalnog parka Krka vraćena je na početak, odnosno neće biti ponovnog raspisivanja natječaja za to radno mjesto, već je naputak da se proces vrati na točku imenovanja nekog od kandidata koji su se ranije javili na natječaj.

Ljiljana Zmijanović je još od imenovanja Nelle Slavice na mjesto ravnateljice tvrdila da je riječ o grubom kršenju hrvatskih zakona i udaru na znanost, zbog čega je u ožujku podnijela tužbu protiv tog rješenja ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Čorića.

 Tada je tvrdila da je od svih kandidata koji su se prijavili na taj natječaj imala najbolje reference. "Ja sam jedina kandidatkinja s doktoratom, i to ne bilo kakvim doktoratom, nego radom na temu 'Održivo upravljanje zaštićenim područjima', a baš prije tjedan dana izašao je moj rad 'Problematika mjerenje učinkovitosti upravljanja zaštićenim područjima' u Ekonomskom pregledu, izjavila je za portal ŠibenikIN ustvrdivši kako je odabir Slavice za novu ravnateljicu Krke grubo kršenje njezinih prava koja proizlaze iz statusa nezaposlenog hrvatskog branitelja, što je i navela u tužbi koju je podnijela.

Zmijanović je u Domovinskom ratu sudjelovala od siječnja 1992. do lipnja 1993. godine, a u borbenom sektoru ima 482 dana. U hrvatskim zakonima stoji kako se na osnovu toga ima prednost na natječaju, budući da 'su javne ustanove kojima je osnivač ili jedan od osnivača država prilikom zapošljavanja na temelju javnog natječaja obvezne dati prednost pod jednakim uvjetima nezaposlenom dragovoljcu Domovinskog rata.'

Nella Slavica za portal ŠibenikIN izjavila da je "sve još svježe te da je prerano govoriti na koji će se način razvijati situacija".

"Važno je naglasiti da nije povrijeđen Zakon o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji te da sam se ja prijavila na natječaj na isti način kao i ostali kandidati", izjavila je Nella Slavica dodavši da je nju odabralo ministarstvo.

"Ja se nisam sama birala niti sam bila u mogućnosti donositi ikakve odluke i sada je opet na ministarstvu da odluči što i kako dalje", rekla je dodavši kako je osim toga utvrđeno da i Ljiljana Zmijanović i ja, obje, udovoljavamo uvjetima natječaja.

 Presudom nije poništen natječaj već odluka o mom imenovanju, ali sve je to još svježe i prerano je išta govoriti, rekla je Nella Slavica nakon što je Upravni sud u Splitu poništio odluku o njezinom imenovanju na mjesto ravnateljice Nacionalnog parka Krka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..