Obavijesti

News

Komentari 12

Slavili Đurđevdan pa brutalno pretukli i ubili muškarca (63)

Slavili Đurđevdan pa  brutalno pretukli i ubili muškarca (63)
1

Deset mjeseci od premlaćivanja na zadarskom sudu je počelo suđenje Ivi Mitroviću i Šimi Karamarku koje se tereti za ubojstvo Mladena Divnića. Ne osjećaju se krivima

VIDEO

Deset mjeseci od brutalnoga premlaćivanja i ubojstva Mladena Divnića (63) u Zelengradu pokraj Obrovca na Županijskom sudu u Zadru počelo je suđenje njegovim poznanicima Ivi Mitroviću (57) zvanom Jovo i Šimi Karamarku Šiki. Njih tužiteljstvo tereti da su u svibnju prošle godine, slaveći Đurđevdan u kući Zorana Gagića, premlatili Divnića, koji je od višestrukih teških ozljeda umro pred zoru. 

- Ja sam toga Divnića, kojega nisam poznavao odranije, vidio ispred moje kuće kako leži. Mislio sam da se napio, pa da zato leži, jer je to kod nas uobičajeno. U kući sam zatekao Mitrovića i Karamarka te Milenka Opačića, kojega sam jedva poznavao. Hranom i pićem gostila ih je moja majka Dara. U jednom su se trenutku Mitrović i pokojni Divnić počeli prepirati oko neke žene, koju je pokojnik navodno oteo Opačiću. Onda je počelo batinanje Divnića. Tukli su ga Mitrović i Karamarko nogama i rukama, dok je ležao na podu - ispričao je sudskom vijeću vlasnik kuće Zoran Gagić. 

Njegovo konfuzno i ponekad proturječno svjedočenje prekinula je sutkinja Dijana Grancarić, koja ga je upozorila da svjedoči kao da ima potpunu amneziju. On je još rekao da su dvojica optuženih pokojnika u više navrata tukla ispred kuće, a u stankama bi ulazili u kuću, gdje su svi zajedno pili i pjevali. Rekao je da su on i Opačić govorili da prestanu s premlaćivanjem, ali da se od straha nisu umiješali niti zvali policiju. 

Pokojnoga Divnića kasnije u zoru su u prtljažniku Renaulta 4 ispred njegove kuće odvezli Opačić i Mitrović. On je s Karamarkom otišao po cigarete u Obrovac te potom kod njega u Kruševo. Tamo mu je policija rekla da je pretučeni muškarac umro. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svjedočili i psihijatrijski vještaci

Na prvom ročištu su svjedočili i psihijatrijski vještaci Estera Sušić i Emil Žampera. Psihijatrica Sušić je za Mitrovića, bivšega pravosudnoga policajca, koji je svojedobno bio optužen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, rekla da ima više psihičkih poremećaja, te da je dugogodišnji teški alkoholičar koji je kobne noći bio jako pijan. Budući da mu je alkohol razorio mozak te da ima teže psihičke poremećaje psihijatrica je predložila dugogodišnje liječenje u nekoj specijaliziranoj forenzičnoj ustanovi. 

Što se tiče Karamarka u trenutku ubojstva je zbog pijanstva bio smanjeno ubrojiv. Vještak Žampera kaže kako nije alkoholičar, te da je "pastirski" tip koji je povodljiv, ali da je kobne noći bio na granici teškoga pijanstva. Dodao je kako nije primarno duševna osoba, te da unatoč nekim smetnjama, ne treba liječenje. Obojica optuženih izjasnila su da se ne osjećaju krivima za teško ubojstvo Divnića.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!