Obavijesti

News

Komentari 33

''EU će vidjeti da su ministri u Ini najbolji Milanovićev potez''

''EU će vidjeti da su ministri u Ini najbolji Milanovićev potez''
1

Pozicija hrvatskih predstavnika u NO i upravi je svedena na nulu. Tamo će biti ministri pa da vidimo hoće li se Mađari usuditi ponižavati, vrijeđati nas i bahatiti se

VIDEO

U emisiji Otvoreno HTV-a ministar financija Slavko Linić rekao je kako je u SAD-u imao dva posla, izdavanje obveznica i razgovore s investitorima. Rekao je kako su u Vladi zadovoljni punjenjem proračuna koji je za oko 5 posto već od onog prošle godine. 

Istaknuo je kako se ne bi složio s onima koji tvrde da je ova Vlada više pažnje posvetila kapitalu nego radnicima i socijalnim pitanjima. Rekao je kako će novac koji se prikupi iz poreza na imovinu i drugih ići za financiranje zdravstva i obrazovanja te druge javne potrebe. 

Na pitanje o odlasku u NO Ine, Linić je rekao kako se komentari Europske komisije odnose na problem mita i korupcije.

- Pozicija hrvatskih predstavnika u nadzornom odboru i upravi je svedena na nulu. Tamo će sjediti ministri pa da vidimo hoće li se Mađari usuditi tako ponižavati, vrijeđati nas i bahatiti se. Sramota je da Ina s tolikom dobiti ništa nije uložila u bušotine. Europa će shvatiti da je to najbolji potez Zorana Milanovića - rekao je Linić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Gospodarski rast od 0,8 posto je ostvariv'

Ministar financija Slavko Linić je za Dnevnik Nove TV rekao kako će Hrvatska prije kraja mandata Vlade imati pluseve u proračunu i početi vraćati dugove. 

- Već u svibnju očekujemo niz natječaja. U lipnju će početi prvo trošenje novca. Moramo se okrenuti zapošljavanju i rastu koji je potreban za gospodarski rast od 0,8 posto. To je ostvarivo, a oni koji su skeptični vidjet će da nisu bili u pravu - rekao je Linić. Tvrdi da ga ništa od naslijeđa u ministarstvu financija nije iznenadilo.

- U razgovoru s premijerom Zoranom Milanovićem rekao sam da znam što me čeka te da je potrebna odgovorna osoba za taj posao - rekao je. 

Što se tiče liste poreznih dužnika, Linić tvrdi da neće biti ''lijevih i desnih, naših i njihovih''.

- Svi su pred poreznom upravom jednaki i imaju isti tretman. Ako plaćaju porez onda imaju poštovanje, ako ne onda su jedni od najvećih kriminalaca - oštar je Linić. 

Na pitanje kako to da je nakon ulaska u vladu postao miran i tih iako su ga prije nazivali ''Čačićevim pitbullom'' Linić odgovara: 

- Kao ministar financija imam mnogo mogućnosti djelovanja kroz zakone pa je potrebno da djelujem smireno i staloženo.  U džungli sam veća zvijer od drugih zvijeri, a sad sam u salonu pa moram biti fin - rekao je. 

Od 1. svibnja nemoguća isplata plaća bez uplate doprinosa

Vlada bi na sjednici u četvrtak trebala donijeti uredbu kojom će se onemogućiti isplata plaće bez uplata doprinosa, a Uredba bi na snagu trebala stupiti 1. svibnja ove godine. 

- U postupak donošenja upućen je Vladi Republike Hrvatske prijedlog Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa temeljem radnog odnosa, stoji u priopćenju Ministarstva financija

Država će zaustaviti isplatu plaća bez doprinosa zahvaljujući suradnji Fine, Porezne uprave i banaka. Poslodavcima koji se nađu na listi loših banke će odbiti nalog za isplatu plaća, a država će im blokirati račune. 

Nakon početka primjene Uredbe banke će za svako poduzeće koje ne plaća doprinose provjeravati jesu li s novim nalogom za isplatu plaća predali i naloge za isplatu doprinosa, piše Novi list

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a