Obavijesti

News

Komentari 60

Šleper zbog jake bure skliznuo u provaliju: Vozač nije stradao

Šleper zbog jake bure skliznuo u provaliju: Vozač nije stradao
8

Policija je utvrdila da je u subotu oko 23.30 sati, krećući se prema Gračacu, vozio prebrzo za zimske uvjete na cesti. Padao je snijeg, pa ga je zanijelo u zavoju

VIDEO

Kako je koji vozač u nedjelju prolazio državnom cestom između Knina i Gračaca kraj vrela Zrmanje, usporio bi i u nevjerici odmahnuo glavom.

Nije im bilo jasno kako je nekoliko tona teški kamion završio u provaliji te kako je vozač tvrtke Jakopović d.o.o. prošao bez ikakve ozljede. Policija je utvrdila da je u subotu oko 23.30 sati, krećući se iz Knina prema Gračacu, vozio prebrzo za zimske uvjete na cesti. Padao je snijeg, pa ga je zanijelo u zavoju tako da je probio zaštitnu ogradu, sletio s ceste i okrenuo se na bok. 

U nedjelju je po kamion došla velika dizalica iz Zadra, no nije uspjela izvući tegljač iz provalije. Prijetila je opasnost i da ga olujna bura, koja je u nedjelju na Jadranu mjestimice puhala i s orkanskim udarima od 100 pa do čak 150 kilometara na sat, “odgura” još koji metar. 

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na nekim kritičnim točkama bura je premašivala i te vrijednosti! Njezino je mahnitanje od ranog jutra zatvorilo dionicu autoceste A1 od Posedarja do tunela Sveti Rok, i to za sav promet, pa su i osobni automobili prema kontinentu morali voziti starim masleničkim mostom i velebitskim serpentinama od Obrovca do Gračaca. 

Da na upozorenja HAK-a ne treba gledati neozbiljno, shvatio je i vozač (35) čiji se kombi u subotu prevrnuo kod Paškog mosta, koji je bio zatvoren za sva vozila. Pomislio je da je jači od bure pa je zaobišao znakove zabrane prometovanja i krenuo s kopna prema Pagu. No čim je vidio kako se snažni udari vjetra poigravaju s morem dižući valovima krijeste i noseći morsku sol kilometrima daleko, ipak se predomislio. Bura mu je ipak pokazala zube dok se polukružno okretao namjeravajući se vratiti. Prevrnula ga je na bok nasred ceste. Vatrogasce je pričekao u vozilu. Ne zna se je li bio zarobljen u kombiju ili se unutar vozila skrivao od udara bure, no nije se ozlijedio u prevrtanju.

U Splitu je zbog olujne bure u subotu navečer i nedjelju ujutro dijelom bila zatvorena Ulica Domovinskog rata jer je s poslovnog tornja u gradnji bura nosila građevinski materijal. Oštećena su dva auta koji su prolazili pokraj. Policija je kontaktirala izvođača radova, koji je na kritične točke postavio zaštitnu mrežu. Riječ je o pola milijarde kuna vrijednom projektu investitora Westgate grupa. U podignutom tornju u kojem traju unutarnji radovi postojala je opasnost da bura odnese staklene stijene koje trenutačno postavljaju.

Miranda Čikotić/Pixsell

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa