Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
56 komentara

Slijedi srce: Petra dala otkaz i krenula je putovati po svijetu

Petra sa sobom uvijek nosi fotoaparat i kameru. Snimke objavljuje na blogu restlessgirl.com. Uzbudljiva iskustva pamtit će zauvijek. Što više svijeta vidiš, shvaćaš da nisi vidio ništa, kaže Petra

Foto: Restlessgirl.com
56 komentara

Kao ljubitelju fotografije bila mi je želja otići u ‘snježnu’ bajku Laponije i ovjekovječiti njezinu ljepotu, ispričala nam je Petra Fruk (31), svjetska putnica, blogerica i turistički vodič. Prije nekoliko dana vratila se s dalekog putovanja, iz snijegom okovane Laponije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tamo je provela tjedan dana. Kao najneobičniji i najljepši događaj izdvojila je ples polarne svjetlosti aurore borealis.

- To je najdivnije što sam ikada doživjela, ne samo u Laponiji - rekla je Petra, čija su putovanja počela prije pet godina.

- Dala sam otkaz u osiguravajućem društvu, odlučila živjeti svoje snove i slijediti to ludo srce. Bez plana i ideje kamo će me to odvesti. Znala sam da želim putovati i fotografirati sve što se nađe na mom putu - prisjetila se Petra. Nakon otkaza upisala je tečaj za turističkog vodiča. Taj joj je posao danas ujedno glavni izvor prihoda. Zahvaljujući poslu, još češće putuje, a usput štedi za samostalna putovanja u udaljene dijelove svijeta.

Petrino prvo veliko putovanje bilo je dvomjesečni put u jugoistočnu Aziju. Dosad je posjetila više od 50 zemalja na svim kontinentima. Prvo je s putovanja donosila suvenire. Poslije je shvatila da je najljepši suvenir koji može donijeti dobra fotka na kojoj je uhvatila poseban trenutak. Neka mjesta posjetila je više puta.

- Dobar svjetski putnik trebao bi znati improvizirati. A bilo bi dobro i da uvijek ima putovnicu sa sobom - zaključila je.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message