Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Slijepca sud kaznio sa 500 eura jer je pijan vozio auto

Sud u francuskom gradu Nancyju u petak je kaznio 29-godišnjeg slijepog novinara jer je pijan i bez vozačke dozvole vozio prijateljev automobil

Baltlantis
Foto: Baltlantis
2 komentara

Novinar je od suda u petak dobio jednomjesečnu uvjetnu kaznu i globu u iznosu od 500 eura (3600 kuna). Vlasnik automobila, koji je također bio prilično pijan dok je sjedio na suvozačevu mjestu, dobio je istu kaznu, a oduzeli su mu i vozačku dozvolu na pet mjeseci. Pijane prijatelje policija je uhitila na seoskoj cesti u ranojutarnjim satima 25 srpnja. Policajci su primijetili kako njihov automobil vrluda po cesti izuzetno sporo. Nakon što su ih zaustavili, ostali su zaprepašteni činjenicom da je vozač slijep i još k tome pijan. Kad su vozaču, 29 godišnjem novinaru, i suvozaču, 52-godišnjem fotografu, izmjerili razinu alkohola, shvatili su da ga u organizmu imaju dvostruko više od dopuštenog.
- Uistinu sam želio voziti automobil i prijatelj mi je dopustio - rekao je novinar na sudu. Vlasnik vozila kaže da je imao situaciju pod kontrolom. Na sudu je rekao da je jednu ruku stalno imao na ručnoj kočnici, a drugu na volanu. Sudac je odbio opravdanje rekavši kako je bio pijan te takav sigurno nije bio pouzdan za nadziranje bilo koga, a kamoli slijepog i pijanog prijatelja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message