Obavijesti

News

Komentari 1

Slijepi profesor nadahnjuje druge ljude da sve mogu bolje

Pišite nam na facebook.com/bolje.obrazovanje, obrazovanje@24sata.hr ili 24sata, Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb s naznakom “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”

VIDEO

Bojan Bertek, slijepi profesor glazbenog koji na mjesec prijeđe 500 km da bi predavao djeci jedan je od primjera da osobe s ivaliditetom mogu sve.Žalosno je da nema pola niti za zdrave, kamoli za osobe s invaliditetom. Svi bi uzeli benificije ako zaposle osobu s invaliditetom, ali većina bi da ih i u radnom okruženju bude što manje. Potencijali za rad i humanitarni rad osoba s invaliditetom jako je veliki jer žele dokazati da mogu biti radno sposobni kao i tzv. zdravi. 

Željko Kranjčević

Vratite vi novac jer nemate rezultate

Ministar obrazovanja i sporta Vedran Mornar uspio je reći biser i ostao živ. On tvrdi da je skupo za državu da školuje ljude na fakultetima i da ih onda pusti negdje vani, gdje će graditi tuđe zemlje. E pa, ministre, država je skupa, a školovanje te djece plaćaju svi hrvatski obveznici. Dakle, država tu nije ništa napravila. Što biste vi htjeli? 

Pa i vi ste skupi meni kao ministar i kao vlada, koliko me koštate novca, poreza, davanja. I nakon svih ti plaćanja vi želite mom djetetu ograničiti pravo na znanje, učenje i na koncu na slobodno kretanje? Država treba uložiti više od 1600 kuna plaće za mlade, koliko vi i vaša Vlada dajete djeci, koju vani puno više cijene. Vi ste taj koji nama treba vratiti novac jer od vaše Vlade rezultata nema. Zato uhvatite se posla u obrazovanju da bude bolje. Pustite se priče.

Markan

Maltretiranje u školi nitko ne želi riješiti

Ja sam žrtva nasilja u školi. Zlostavljana sam tijekom cijelog svog školovanja. U osnovnoj su to činila cool djeca jer ja nisam bila dovoljno cool sa svojih nekoliko kilograma viška.

U višim razredima, kad sam bila prosječne građe, to je bilo jer sam imala svoje mišljenje. U srednjoj su me šikanirali i vrijeđali jer sam bila odlikaš. Tu su mi ubili samopouzdanje. Na fakultetu sam probala “sve ispočetka”, ali sam se razboljela i morala sam piti teške tablete - tad su me ignorirali, vrijeđali i šikanirali zbog toga. U svakom periodu je bio profesor koji je to znao ili znala i nisu reagirali. U srednjoj nikoga nije bilo briga. Na fakultetu me zlostavljao profesor. Ova zemlja nema budućnost s ovakvim društvom i jedva čekam da emigriram zauvijek. Jer moj su talent prepoznali. 

Bivša učenica

Profesor Bojan nadahnjuje ljude da sve mogu bolje

Svaka čast profesoru Bojanu Bertoku! Kad vidim ovako predivne ljude, sram me kako sam zdrava, lijena i pasivna. Svi možemo puno više. Bojane, sretno!

Bura

Zlostavljače u školama se mora i može zaustaviti

Poznajem odrasle ljude koji dan danas imaju posljedice zbog zlostavljanja iz djetinjstva. Neki ostaju slomljeni zauvijek. Sve je otišlo izvan kontrole.

Navijačica

Idem raditi vani, što će biti od mog novca Mornaru?

Ministre Vedrane Mornaru, imam 35 godina i 14 godina radnog staža i selim se uskoro u Kanadu. Što je s mojim mirovinskim i zdravstvenim davanjima?

Pula65

Oni ne znaju sagledati stvari iz drugoga kuta

Ovo je čak i uvredljiva izjava ministra Mornara. No mene čudi kako čak ni visokoobrazovani i vodeći kadar Hrvatske nikad ne zna sagledati stvari iz drugoga kuta.

Mariela

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...