Obavijesti

News

Komentari 176

Sloković o Ivi Sanaderu: On je razočaran ovakvom presudom

Sloković o Ivi Sanaderu: On je razočaran ovakvom presudom
3

Odvjetnica Ive Sanadera u slučaju Fimi medija kazala je da je bivši premijer razočaran presudom i da je smatra nepravednom. Smatra da su mu se kršila prava

VIDEO

Očekivali smo sasvim drugačiju presudu, pledirali smo na oslobađajuću presudu, rekla je odvjetnica Ive Sanadera Jadranka Sloković komentirajući nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi Media.

- Čini nam se da nismo bili u istoj sudnici kao i sutkinja Čalić. Sanader je bio razočaran, smatra presudu nepravednom. Smatrao je da se suđenje vodi po standardima koji nisu adekvatni i da se krše njegova prava. Smatra da je ishod vrlo loš, ali kaže onako fajterski "Idemo dalje"  - rekla je Sloković u posebnoj emisiji posvećenoj presudi na HRT 4.

Sloković kaže da je u više navrata ukazivala na to da je društvena atmosfera u kojoj se suđenje odvija neprikladna, vodi se medijski linč i mediji orkestrirani od strane DORH-a u Uskoka dobivali su tajne dokumente. 

-To ima svoje utjecaje i na sudska vijeća i na svjedoke. Imali smo velikih problema dobiti ljude za svjedoke, a veći broj svjedoka je odbio svjedočiti zbog straha od konsekvenci - kazala je Sloković.

'Presuda je presedan, ne osjećamo se krivi'

Željko Reiner, potpredsjednik Sabora i saborski zastupnik HDZ-a, kazao je da se ne osjećaju krivi kao stranka te će se žaliti na presudu.On je presudu je slušao u središnjici HDZ-a zajedno s vrhom stranke.

-  Ona je presedan ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi. Ovo je prvi puta da jedna politička stranka pokušava proglasiti kazneno odgovornom. Mi kao stranka ne možemo biti odgovorni. Nikad nećemo prihvatiti kolektivnu odgovornost, vremena kolektivne odgovornosti su daleko iza nas -  izjavio je  Reiner.

'Karamarko se mora ispričati građanima'

 Dragan Zelić iz GONG-a je očekivao ovakvu presudu.

- Napokon je došlo vrijeme da se pokaže što se sve događalo proteklih godina. Mi smo na to upozoravali godinama, nitko na to nije reagirao, svi su šutjeli. Nadamo se da će sve političke stranke od sada dobro razmisliti prije nego što se upuste u ovakve nedozvoljene avanture. Bitno je preventivno djelovati u borbu protiv korupcije.

Zelić je kazao da je velika šteta što se za vrijeme vladavine Sanadera razvila podloga za izgradnju koruptivnog društva.

- Mislim da ćemo se kao društvo protiv toga jako teško boriti. Karamarko se mora ispričati građanima te i drugi HDZ-ovci koji su bili članovi Sanaderove vlade moraju odgovarati. Njihov je posao bio da znaju i da budu upoznati s onime što se događalo -  kazao je Zelić.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.