Obavijesti

News

Komentari 104

Slovenac kroz Hrvatsku vozio 39 migranata iz Irana i Iraka

Policija je utvrdila da je Slovenac počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatsko kada je ilegalno prevozio ljude koji su se nezakonito nalazili u Hrvatskoj

VIDEO

Završena je večeras kriminalistička obrada nad Slovencem (26) koji je ujutro na Božić uhićen u Grljušićima kod Vrgorca, gdje je u master furgon kombiju krijumčario 39 državljana Iraka i Irana, doznaje se od Antonele Lolić iz splitske policije, a neslužbeno Hina ima informaciju da je u kombiju bilo žena i djece.

Policija je utvrdila da je Slovenac počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatsko kada je ilegalno prevozio ljude koji su se nezakonito nalazili u Hrvatskoj, kazala je Lolić.

"Osumnjičeni muškarac će tijekom večeri uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku biti priveden pritvorskom nadzorniku s obzirom na to da se u ovom slučaju radilo o Postaji granične policije Vrgorac. Strani državljani koji su se nezakonito nalazili Hrvatskoj bit će smješteni u Tranzitnom prihvatnom centru Trilj radi provođenja adekvatnih postupaka sukladno Zakonu o strancima", izjavila je Lolić.

Kod Vrgorca zaustavili kombi: U njemu je bilo 39 migranata
Kod Vrgorca zaustavili kombi: U njemu je bilo 39 migranata

Cijeli slučaj je otkriven jutros u 6.15 sati nakon što su djelatnici Postaje granične policije posumnjali da se u kombiju slovenskih registarskih oznaka,  marke Renault nalaze migranti, a nakon što su policajci kombi otvorili -imali su što vidjeti. U njemu su bili natrpani migranti među kojima su bile ranjive skupine - žene i maloljetna djeca.

Za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma zapriječena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca