Obavijesti

News

Komentari 0

Slovenija je bez novozaraženih! Opet su i bez smrtnih slučajeva

Slovenija je bez novozaraženih! Opet su i bez smrtnih slučajeva
1

Broj umrlih ostaje 109, a broj kod kojih je od početka epidemije utvrđena zaraza i dalje je 1477, dok je iz bolnica nakon oporavka kućama vraćeno 292 osoba. Stanje je sve bolje i bolje

VIDEO

U Sloveniji je u zadnja 24 sata na koronavirus testirano 828 ljudi i nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze, objavila je u četvrtak slovenska vlada.

Isto tako nije zabilježen nijedan novi smrtni slučaj među zaraženima, pa broj umrlih ostaje 109, a broj kod kojih je od početka epidemije utvrđena zaraza i dalje je 1477, dok je iz bolnica nakon oporavka kućama vraćeno 292 osoba.

Dvanaest novozaraženih u BiH, centar zaraze i dalje je u Tešnju
Dvanaest novozaraženih u BiH, centar zaraze i dalje je u Tešnju

U Sveučilišnom kliničkom centru (UKC) u Ljubljani liječi se još samo pet osoba, ali nijedna u težem stanju ili na intenzivnom odjelu, dok su ostale "Covid" bolnice već ranije prestale primati oboljele. Prema procjeni Instituta za javno zdravlje (NIJZ) u zemlji je još samo devet aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čini se da neće biti težih epidemioloških posljedica niti zbog "incidenta" u Mariboru, gdje je zaraza utvrđena kod učenika trećeg razreda u jednoj osnovnoj školi, no radi se o izoliranom slučaju.

Glavna infektologinja u timu slovenske vlade Bojana Beović kazala je za Slovensku televiziju da će se postupanje nakon tog zabilježenog slučaja ubuduće primjenjivati i u slučaju novih sličnih pojava.

Kako je dodala, pokazalo se je da je preporuka da se u školama ne "miješaju" polaznici različitih razreda bila ispravna jer je karantena zbog mariborskog slučaja određena samo za razred koji je oboljeli učenik pohađao, dok se nastava u cijeloj školi nastavlja normalno.

Da se ta odredba nije poštivala, trebalo bi zatvoriti cijelu školu, dodala je i upozorila da bez obzira na dobru epidemiološku situaciju treba u državi nastaviti sa što opširnijim testiranjem, te da se oni sa simptomima respiratornih bolesti trebaju javljati na testiranje, kako bi se spriječila pojava novih većih žarišta bolesti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a