Obavijesti

News

Komentari 169

Slovenski Petrol za 191,7 mil. eura kupio Čermakov Crodux: 'Hrvatska nam je drugi dom'

Slovenski Petrol za 191,7 mil. eura kupio Čermakov Crodux: 'Hrvatska nam je drugi dom'

Petrol je ovime postao drugi najveći opskrbljivač naftnim derivatima u Hrvatskoj. Ovo je najveća Petrolova akvizicija u posljednjih 10 godina, a ovom kupnjom dobivaju još 93 nove benzinske postaje

VIDEO

Petrol d.d. Ljubljana kupio je 100 posto poslovnog udjela u hrvatskoj tvrtki Crodux Derivati Dva d.o.o. Petrol je kupio Crodux za 191,7 milijuna eura, a na sebe su preuzeli i dugovanja prema bankama od 19,2 milijuna eura.

Kupnja i refinanciranje preuzetih dugova je financirano s međunarodnim sindiciranim kreditom u visini 200 milijuna eura, koji je organizirala banka NLB d.d. zajedno s Privrednom bankom Zagreb d.d.

Petrol je ovime postao drugi najveći opskrbljivač naftnim derivatima u Hrvatskoj. Ovo je najveća Petrolova akvizicija u posljednjih 10 godina, a ovom kupnjom dobivaju još 93 nove benzinske postaje i ukupno 204 prodajna mjesta.

- Danas je za Petrol vrlo važan dan. Grupa Petrol se je povećala na više od 6000 predanih, srčanih i sa znanjem potkovanih zaposlenika. Svim novim suradnicama i suradnicima u društvu Crodux Derivati Dva d.o.o. želimo iskrenu dobrodošlicu u našoj, a sada i njihovoj grupi Petrol. Vrlo dobro znamo da su zaposlenici srce svake tvrtke i vjerujemo da ćemo zajedno biti ne samo veći, već i snažniji i bolji. S povezivanjem dva snažna brenda ćemo kupcima, također i zaposlenima i dioničarima, ponuditi najbolje od obje tvrtke te kao vodeći partner u energetskoj tranziciji i dalje graditi u budućnost usmjeren ekosistem održivih, a prije svega modernijih i digitaliziranih usluga. Tako planiramo prenijeti dobre prakse, s kojima želimo po 2025. godine postati vodeći dobavljač goriva i održivih energetskih rješenja u Hrvatskoj, koja je s današnjim preuzimanjem postala naš drugi dom - rekla je nakon potpisivanja ugovora predsjednica Uprave društva Petrol Nada Drobne Popović.

Petrol preuzima Crodux, dosad u vlasništvu generala Čermaka
Petrol preuzima Crodux, dosad u vlasništvu generala Čermaka

- Društvo Crodux Derivati ​​Dva d. o. o. jedan je od najvažnijih prodavača naftnih derivata na hrvatskom tržištu. U osam godina povećali smo maloprodajnu mrežu suvremenih benzinskih postaja za gotovo duplo. Uz visoku kvalitetu motornih goriva, raznolik izbor robe i usluga te bogatu ugostiteljsku ponudu, stvorili smo široki krug vjernih kupaca. Preko 1100 visoko motiviranih zaposlenika dalo je važan doprinos u stvaranju Croduxa kao partnera od povjerenja. S Petrolom nas vežu iste vrijednosti i usredotočenost na pružanje vrhunskih proizvoda i usluga za naše klijente, pa sam uvjeren da će i integrirana tvrtka uspješno poslovati - rekao je vlasnik i osnivač društva Crodux Derivati Ivan Čermak.

Društvo Crodux Derivati Dva d. o. o. do spajanja s društvom Petrol d. o. o. ostaje neovisna tvrtka. Spojena tvrtka će biti drugi najveći opskrbljivač naftnih derivata u Hrvatskoj, ukupni prihodi od prodaje (uključujući trošarine) grupe Petrol Zagreb i Crodux Derivati ​​Dva d. o. o. u 2020. godini procjenjuju se na oko 1 milijardu eura, čime bi se uvrstila među najveće tvrtke u Hrvatskoj. Grupa Petrol želi biti prvi izbor za kupnje „na putu“ , što postižu s pružanjem izvrsnog korisničkog iskustva. Spajanjem društva Crodux Derivati Dva d.o.o. s društvom Petrol d.o.o. još više će se približiti tom cilju na hrvatskom tržištu.

Uz zajedničku, široku maloprodajnu mreža na strateškim lokacijama, kupcima će još više biti dostupni njihovi proizvodi i usluge, i privući će nove kupce. Na hrvatskom tržištu za sada će biti prisutni s oba snažna i prepoznatljiva brenda. Njihovim kupcima su na raspolaganju visokokvalitetna goriva, široka paleta trgovačke robe i usluga, te dobra ugostiteljska ponuda. U grupi Petrol velika pozornost pridaje se razvoju motornih goriva, zbog toga je u godini 2021 na tržište lansirana nova generacija Q Max goriva, koja osiguravaju manju potrošnju, veću energetsku učinkovitost i niže emisije. Širi se i razvija mreža punionica za električna vozila.

Grupa Petrol svjesna je da su visoko motivirani i kvalificirani zaposlenici ključni za postizanje dobrih rezultata. Njihove aktivnosti na području obrazovanja, razvoja i nagrađivanja omogućuju ostvarivanje potencijala, jačanje profesionalnih i osobnih kompetencija, potiču suradnju i usredotočuju se na postizanje ciljeva.

Čermak se povukao iz operative Croduxa: 'Idem u polumirovinu'
Čermak se povukao iz operative Croduxa: 'Idem u polumirovinu'

„Sretni smo što nam se pridružuju zaposlenici iz Crodux Derivati Dva d.o.o. s kojima ćemo dijeliti iskustva i znanje.

U udruženoj tvrtki više od 2200 zaposlenika nastojat će osigurati izvrsno korisničko iskustvo za naše kupce“ rekla je Nada Drobne Popović, predsjednica uprave grupe Petrol. Kupnja društva Crodux Derivati ​​Dva d. o. o. u skladu je sa strategijom grupe Petrol za razdoblje 2021 -2025 koja predviđa da će u 2025. Godini u maloprodajnoj mreži biti 627 suvremenih prodajnih mjesta, koja će biti namijenjena sveobuhvatnoj opskrbi kupaca „na putu“.

Široka maloprodajna mreža će biti značajna konkurentska prednost i u budućnosti, jer u njezinom razvoju uzimamo u obzir nove energente za pogon vozila, trendove mobilnosti i kupovne navike kupaca. Poslovni plan grupe Petrol za 2021. godinu ne uključuje poslovne rezultate društva Crodux Derivati Dva d.o.o. , koji će biti uključeni u konsolidirana financijska izvješća grupe Petrol za godinu 2021. u zadnjem kvartalu 2021. godine. Procjenjujemo da će EBIDA grupe Petrol zbog toga biti uvećana za 10 mio EUR. Fokusiranjem na svoju temeljnu djelatnost u strateškom razdoblju do 2025. godine, Petrol održava svoju konkurentnost, istodobno preusmjeravajući svoje kapacitete u energetsku tranziciju. Segment prodaje naftnih derivata i trgovačke robe, koji predstavlja najveći dio EBITDA grupe Petrol još uvijek ima potencijal rasta u sljedećim godinama, posebno u široj regiji JI Europe i kao takav omogućuje povećana ulaganja u obnovljive izvore energije za zelenu budućnost. „U skladu sa strategijom grupe Petrol za razdoblje 2021-2025 na hrvatskom tržištu ćemo prodajnom mrežom proširiti portfelj kupaca u području energenata i usluga energetske tranzicije, a ujedno ulagati u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora,“ dodaje Nada Drobne Popović, predsjednica Uprave društva Petrol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa