News

Komentari 4

Slovenski policajci osuđeni jer su ministru sredili sačekušu

Slovenski policajci osuđeni  jer su ministru sredili sačekušu

Sud je utvrdio da su optuženi krivi jer su se planski dogovarali na društvenim mrežama kako ministra javno osramotiti jer se on protivio tadašnjem bijelom štrajku policajaca i zahtjevima za povećanje plaća

Na visoke novčane kazne i  uvjetni zatvor od 10 mjeseci, uz dvogodišnji rok kušnje, osudio je u ponedjeljak nepravomoćnom presudom okružni sud u Ljubljani četvoricu policajaca, za jednu vrstu "sindikalne" zavjere protiv Borisa Koprivnikara,  nekadašnjeg ministra za javnu upravu u vladi Mire Cerara.

Prema izjavi sudkinje Špele Koleta osuđeni policajci na sudu nisu zanijekali da su u studenom 2015. godine  u zatvorenoj skupini na Facebooku razmjenjivali informacije o Koprivnikaru, te objavili sliku njegova automobila, kako bi ga njihov kolega ciljano zaustavio i odredio ministru test alkoholiziranosti, kad se on vraćao kući s jednog koncerta.

Kako prenose slovenski mediji, sud je utvrdio da su optuženi krivi jer su se planski dogovarali na društvenim mrežama kako ministra javno osramotiti jer se on protivio tadašnjem bijelom štrajku policajaca i zahtjevima za povećanje plaća.

Odvjetnici nepravomoćno osuđenih policajaca najavili su žalbe, kazavši kako su uvjereni da će presuda na višem sudu "pasti".
Svojedobno je spomenuta afera imala velik odjek u javnosti, a nakon interne istrage u policiji više je sudionika "sindikalne" zavjere bilo kažnjeno zadnjom opomenom pred otkaz ili disciplinski sankcionirano.

Najčitaniji članci