Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slučaj Axe: Tvrde kako si je dječak sam kriv za smrt

Na međunarodnom web portalu dezodoransa Axea stoji upozorenje da udisanje proizvoda može ubitii. Na hrvatskom portalu pak upozorenja nema

Jurica Galoić
Foto: Jurica Galoić
2 komentara

Smrt Britanca Daniela Hurleya (12), kojemu je srce stalo zbog dezodoransa Lynx, u Hrvatskoj poznatog kao Axe, proglasili su nesretnim slučajem. Na uputama od 90 riječi jasno piše da se sprej ne smije koristiti u zatvorenim prostorijama i u velikim količinama, a Daniel je upravo to učinio. Onesvijestio se u kupaonici. Međutim, većina ne čita detaljno deklaracije, a djeca, koja u današnje vrijeme jako paze na izgled, još manje. Na međunarodnom web portalu Axe proizvoda stoji upozorenje da udisanje proizvoda može oštetiti mozak, ali i ubiti. Međutim, na hrvatskom web-portalu axe.com.hr, na kojem predstavljaju proizvod, nema apsolutno nikakvih upozorenja.
- Dezodoransi su sigurni proizvodi koji prolaze brojna testiranja i zadovoljavaju sve propise koji korisnicima jamče sigurnost, ali ih, kao i sve druge kozmetičke proizvode, treba koristiti u skladu s uputama proizvođača. Svi naši proizvodi zadovoljavaju apsolutno sve zakonske propise koji jamče najveću sigurnost za korisnike. Samo ekstremne i neuobičajene upotrebe ovog proizvoda mogu eventualno dovesti do neugodnih i neželjenih posljedica - rekli su nam iz zastupništva Unilever.

Možda vas zanima i ovo:
Message