Obavijesti

News

Komentari 1

Slučaj koji je zgrozio Englesku: Proglasili je krivom. Prijateljici odrubila glavu i ostavila u šumi

Slučaj koji je zgrozio Englesku: Proglasili je krivom. Prijateljici odrubila glavu i ostavila u šumi

Jemma Mitchell (38) se tereti da je u lipnju prošle godine udarila 67-godišnjakinju po glavi u njezinoj kući u Londonu, a potom ostavila njezino obezglavljeno tijelo u šumi u Salcombeu dva tjedna kasnije

VIDEO

Engleskinja Jemma Mitchell (38) proglašena je krivom za ubojstvo umirovljenice Mee Kuen Chong čije je bezglavo tijelo bacila kod Devona kako bi naslijedila stotine tisuća funti, piše Sky News.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

ubojstvo 01:27

Mitchell se tereti da je u lipnju prošle godine udarila 67-godišnjakinju po glavi u njezinoj kući u Londonu, a potom ostavila njezino obezglavljeno tijelo u šumi u Salcombeu dva tjedna kasnije. Tijelo su pored šumske staze pronašli turisti, a lubanja je nakon policijske potrage pronađena nekoliko metara dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obdukcija je potvrdila da je gospođa Chong pretrpjela frakturu lubanje zajedno s drugim ozljedama.

Tužiteljstvo tvrdi da je Mitchell planirala ubojstvo razvedenice, poznate kao Deborah, i lažiranje njezine oporuke da naslijedi većinu imovine koja je bila vrijedna više od 700.000 funti.

- Motivacija za postupke Jemme Mitchell bio je novac i ona je pokazala značajan stupanj planiranja i proračuna dok je pokušavala prikriti svoje užasne postupke. Činjenice oko ovog slučaja su šokantne - rekao je glavni inspektor policije Met Jim Eastwood, koji je vodio istragu.

Mitchell je zanijekala da ima bilo kakve veze sa smrću svoje prijateljice i odbila je dati iskaz na suđenju u Old Baileyju, a nakon što je podstanar prijavio da je Chong nestala tvrdila je da je otišla posjetiti obiteljske prijatelje "negdje blizu oceana".

Na snimkama nadzorne kamere vidi se kako Mitchell dolazi u dom gospođe Chong noseći veliki plavi kovčeg, u kojem se navodno nalazilo oružje. Više od četiri sata kasnije izašla je s kovčegom koji se činio glomaznijim i težim, a tužiteljstvo je zaključilo kako se Mitchell muči nositi nezgrapni kovčeg jer je u njemu bilo tijelo.

Također, sa sobom je imala torbu s financijskim dokumentima gospođe Chong, koji su kasnije pronađeni u njenoj kući.

Porotnicima je rečeno da je Mitchell smislila plan za ubojstvo nakon što joj je Chong odustala dati 200.000 funti za popravke oronule obiteljske kuće vrijedne 4 milijuna funti. Nakon što je otkriveno tijelo, policija je pronašla krivotvorenu oporuku gospođe Chong kojom je većinu svog imanja ostavila Mitchell.

Mitchell je zadržana u pritvoru, a presuda će joj biti izrečena u petak.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina