Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
101 komentara

Slučaj 'kum': Protiv Andreja Plenkovića pokreću postupak

Podsjećamo, postupak protiv Plenkovića Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je prošle godine jer premijer nije obavijestio da mu je Igor Pokaz, kojeg je predložio za veleposlanika, vjenčani kum

Foto: Tomislav Miletić/Patrik Maček/PIXSELL
101 komentara

Andrej Plenković povrijedilo je načelo savjesnog i transparentnog postupanja, zaključak je Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jer se premijeru nije izuzeo prilikom imenovanja svog vjenčanog kuma na mjesto veleposlanika RH u Ujedinjenom Kraljevstvu, prenosi N1. Plenković je pokretanje postupka protiv njega prokomentirao ovako:

- Drugi put ću razmotriti da predložim ekscelenciju Miru Bulja za veleposlanika jer smatram da će on svojim vrlo stručnim kompetencijama riješiti problem Brexita, koji još nitko nije riješio - rekao je Andrej Plenković.

Andrej Plenković na 40. sjednici Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije SUKOB Sporan put u Finsku: Premijeru je Povjerenstvo kamen u cipeli

Podsjećamo, postupak protiv Plenkovića Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je prošle godine jer premijer nije obavijestio da mu je Igor Pokaz, kojeg je predložio za veleposlanika, vjenčani kum.

Plenković je tada izjavio da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neargumentirano i nepotrebno protiv njega pokrenulo postupak te istaknuo kako se premijer ne može izuzeti pri imenovanju diplomata.

U njegovu obranu stalo je tada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova navodeći da Plenković nije predložio niti se mogao izuzeti iz postupka imenovanja, u kojem još sudjeluju predsjednica Republike, Vlada i saborski Odbor za vanjske poslove.

TAJNA AKCIJA Povjerljivi projekt: Evo kako će Plenković srušiti Povjerenstvo

Na istoj sjednici Povjerenstvo je jednoglasno odlučilo o pokretanju postupka protiv Frana Luetića, člana uprave dubrovačke zračne luke. Također jednoglasno, odlučeno je da se neće pokrenuti postupak protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message