Obavijesti

News

Komentari 114

Umirovljenika omamili, u šumi polili benzinom i potom zapalili

Umirovljenika omamili, u šumi polili benzinom i potom zapalili
19

Hrvoje Filipović javio se na oglas nevjenčanih supružnika. Nakon što su ga ubili, iz stana su mu ukrali fotoaparat i kameru te kartice. Nekoliko dana podizali su novac

VIDEO

Policija je u srijedu objavila da je Hrvoje Filipović (71), kojeg su našli spaljenog u šumi kod Križevaca, ubijen. Ističu kako se radi o teškom ubojstvu. Policije je u srijedu na konferenciji za novinare rekla kako za ubojstvo umirovljenika sumnjiče muškarca P. L. (33) i ženu M. G. (34), nevjenčane supružnike. 

Namamili ga oglasom

Oni su davali oglase u novine u kojima su tražili starije i imućnije ljude za druženje. Na oglas se javio i Filipović. Tako su ga namamili da 31. siječnja oko 17.30 sati dođe u stan žene (34) u zagrebačkom naselju Peščenica. U stanu su mu dali čašu soka u koju su stavili usitnjene lijekove. Omamljenog Filipovića iznijeli su iz stana i posjeli na stražnje sjedalo njegovog BMW-a 318. Osumnjičeni muškarac se BMW-om odvezao do benzinske stanice na istoku Zagreba. Tamo je kreditnom karticom ubijenog kupio kanistar i 16 litara benzina. Muškarac i žena su se dovezli do šume Ravenščica nedaleko od Križevaca. Iznijeli su umirovljenika iz auta. Tijelo su bacili u udubinu i zapalili ga. Nakon toga su se vratili u Zagreb. Otišli su u Hrvojev stan i ukrali video kameru i foto aparat. Nakon toga su se vratili u stan na Peščenici gdje su oprali odjeću kako bi prikrili tragove. Nekoliko dana su koristili Filipovićeve kartice. Podizali su novac i kupovali robu. 

Svjedok vidio kako tijelo gori

Policija je rekla kako su na mjestu očevida našli nakit ubijenog koji im je ukazivao na to da je riječ o imućnijem čovjeku. Osim toga javio im se očevidac koji je iz automobila vidio kako usred šume Ravenščica nešto gori. Policija kaže kako su 7. veljače povezali zločin i nestanak s osumnjičenima. Osumnjičeni muškarac je već poznat policiji po više od 30 kaznenih djela, a bila je i raspisana tjeralica za njim jer je izbjegavao odlazak u zatvor.

Priveli su ih istražnom sucu

Osumnjičene su u srijedu priveli istražnom sucu u Koprivnici. 

Istražni sudac Županijskog suda u Koprivnici Krešimir Kraljić rekao je kako je istraga tajna te da ne može otkriti detalje. Međutim, prikupljeni su dokazi da su oni počinitelji. P. L. se branio šutnjom dok je M. G.dala iskaz. Pohvalio je rad policije koja je odlično odradila posao. Dodao je kako dugo već nije imao tako mučan slučaj. P. L. i M. G. pritvoreni su na 48 sati u varaždinskom zatvoru. Uvjeren je kako će kazne za počinitelje biti dugogodišnje. 

Hrvojev nestanak je, podsjetimo, prijavila njegova majka Mila (93), koja ga je zadnji put vidjela 31. siječnja. Hrvoje je bio dobrostojeći muškarac koji je skrbio i za majku. Karijeru je proveo u Zračnoj luci Zagreb, gdje je radio kao koordinator prometa.

Policija sumnja da možda postoje i druge žrtve koje je navedeni par opljačkao. Pozivaju ih da im se jave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je