Obavijesti

News

Komentari 3

Smiljana ostaje u pritvoru, suđenje počinje 15. listopada

Smiljana ostaje u pritvoru, suđenje počinje 15. listopada
1

Podsjetimo, optužnicom se Smiljanu Srnec tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu ubila svoju sestru te je njezino tijelo stavila u škrinju

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Varaždinu, produljilo je istražni zatvor Smiljani Srnec (45) optuženoj za ubojstvo sestre Jasmine Dominić (23). Smiljanu su pravosudni policajci priveli u lisicama na sjednicu vijeća kojoj je nazočio i njezin branitelj Krešimir Golubić, te državna odvjetnica.

Pokretanje videa ...

- Istražni zatvor je okrivljenici produljen iz istih razloga kao i do sada, odnosno zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Rok za žalbu je tri dana od primitka otpravka, a o žalbi će rješavati Vrhovni sud RH. Sud ima obveze svaka 2 mjeseca od pravomoćnosti zadnjeg rješenja o istražnom zatvoru, izvršiti kontrolu da li i dalje postoji razlozi za određivanje istražnog zatvora. Nakon podizanja optužnice, istražni zatvor može potrajati do pravomoćnosti presude - rekao je Igor Pavlic, glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu. 

Potvrđena optužnica u slučaju škrinja: Srnec plakala na sudu
Potvrđena optužnica u slučaju škrinja: Srnec plakala na sudu

Suđenje Smiljani Srnec zakazano je za 15. 17. 18. i 21. listopada ove godine, gdje će biti ispitani svjedoci te sudsko medicinski vještaci.

Smiljana Srnec se tijekom dosadašnjeg postupka branila šutnjom, a nedavno je tijekom privođenja na sud novinarima izjavila da nije kriva, te se rasplakala. Njezina obitelj, suprug, djeca i majka za sada su iskoristili svoje pravo nesvjedočenja.

Srnec je optužena da je prije 19 godina ubila svoju sestru Jasminu Dominić koja je tada imala 23 godine. Njezino tijelo bilo je skriveno u škrinji ispod komada svinjetine, u hodniku obiteljske kuće Srnecovih u međimurskom Palovcu.

Leš je otkriven 16. veljače ove godine, nakon što je Smiljanin budući zet pukim slučajem odlučio otvoriti škrinju.

Tužiteljstvo smatra da je Smiljana Srnec ubila svoju sestru s najmanje pet udaraca tvrdim predmetom po glavi. Jasminin nestanak prijavljen je tek 2005. godine.

Mještani Palovca i dalje potreseni i osjećaju nelagodu nakon stravičnog otkrića Jasmininog leša u škrinji, jer su poznavali obje sestre i teško im je povjerovati da je jedna ubijena, a druga optužena za njezino ubojstvo.