Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Smirenje situacije: Savica će dobiti crkvu, ali i uređen park?

Mjesni odbor donio je odluku da se predloži prenamjena GUP-a kojom bi se omogućila gradnja crkve u naselju. Sakralna bi se građevina, na sreću protivnika gradnje u parku, tako trebala graditi na prostoru uz savski nasip.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
26 komentara

'Smeta me primjetan odljev vjernika u druge župe.' Iako zvuči kao izjava nekog župnika, riječi su ovo Mateja Brečića, HDZ-ova člana mjesnog odbora zagrebačke Trnjanske Savice

- Od deset tisuća stanovnika Savice, osam je tisuća katolika - ustvrdio je Brečić na sjednici u četvrtak koju je, već tradicionalno, došao popratiti i veliki broj građana. 

Foto: Facebook/Nena Bakić

- Činjenica da ovdje živi 80% katolika ne znači da će svi oni podržati gradnju crkve - replicirao je Brečiću SDP-ov vijećnik Antun Poje

Zatražio je da se građani Savice o gradnji crkve izjasne na referendumu

Ipak, Mjesni odbor donio je odluku da se predloži prenamjena GUP-a kojom bi se omogućila gradnja crkve u naselju. Sakralna bi se građevina, na sreću protivnika gradnje u parku, tako trebala graditi na prostoru uz savski nasip

SPORNI PROJEKT Nova drama na Savici: 'Bandić opet želi betonirati naš park'

Atmosfera na sjednici mjesnog odbora bila je burna, posebice oko pitanja o uređenju parka.

Foto: Denis Gaščić/24sata

Mjesni odbor na kraju je prihvatio mišljenje Vijeća gradske četvrti Trnje da je park potrebno urediti, ali poštujući proceduru.

Podsjećamo, nakon namjere grada da park uredi po projektu za koji nije bio raspisan natječaj, građani Savice danima su spavali u parku ne bi li spriječili, kako su rekli, betonizaciju parka. 

Pitanje je hoće li nove odluke mjesnog odbora pomoći u smirivanju tenzija u naselju i konačno rezultirati adekvatnim rješenjima? Jer, građani još uvijek nemaju ni crkvu ni uređen park.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message