Obavijesti

News

Komentari 87

'Smjena dr. Vesne Bosanac je najteži zločin nad Vukovarom'

'Smjena dr. Vesne Bosanac je najteži zločin nad Vukovarom'
3

Uzrok dugovima je smanjenje novca bolnicama koje je propisala Vlada kako bi se politički nepodobne ravnatelje bolnica proglasilo nesposobnima, rekao je Hebrang

VIDEO

Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. (UHLD 1990.-1991.) izrazila je nezadovoljstvo zato što je Vlada Zorana Milanovića u srijedu smijenila ravnateljicu vukovarske Opće bolnice i predsjednicu te udruge dr. Vesnu Bosanac. Smatraju kako je riječ o političkom obračunu s jednim od simbola vukovarskog otpora srpskom agresoru u Domovinskom ratu, javlja HRT

Počasni predsjednik te udruge Andrija Hebrang rekao je da tu smjenu mediji u Hrvatskoj nisu popratili, ističući kako je taj potez Vlade Zorana Milanovića najteži mirnodopski zločin nad Vukovarom.

'Dr. Bosanac je simbol Domovinskog rata i stup obrane Vukovara'

Podsjetio je na ulogu koju je dr. Vesna Bosanac imala u ratnoj bolnici tijekom napada na Vukovar te je istaknuo da je ona jedan od simbola Domovinskog rata u Vukovaru i jedan od stupova njegove obrane. Također je rekao kako je neshvatljivo da se danas može smijeniti takvu ravnateljicu bolnice koja je i u miru bila uspješna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao obrazloženje za njezinu smjenu, Vlada navodi dugove bolnice, rekao je Hebrang, dodajući da je taj dug isti kao i u drugim bolnicama. 

Hebrang: Arežina nema znanja, to je političko imenovanje

- Uzrok dugovima je smanjenje novca bolnicama koje je propisala Vlada kako bi se politički   nepodobne ravnatelje bolnica proglasilo nesposobnima te ih se smijenilo - rekao je Hebrang i  takve metode nazvao neoboljševičkima.  

Dodao je da HZZO bolnici dr. Bosanac na mjesec izdvaja oko šest milijuna kuna, a samo za plaće zaposlenika u bolnici treba izdvojiti sedam milijuna kuna. Hebrang je istaknuo kako je Davor Arežina imenovan sanacijskim upraviteljem premda o zdravstvu, kako je rekao, nema nikakva znanja, što je, ustvrdio je Hebrang, čisto političko imenovanje. 

Klemm: Ako se to ne ispravi, branitelji neće doći u Knin

Potporu dr. Vesni Bosanac na konferenciji za novinare u prostorijama Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata dale su još neke udruge, a predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm smjenu doktorice Bosanac ocijenio je pogreškom. 

- Ako oni tu pogrešku ne isprave, nijedan branitelj neće ove godine doći u Knin na proslavu obljetnice Oluje - poručio je Klemm.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.