Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Smrad birokracije u Slatini: Kanalizaciju čeka 28 godina!

Josip je priključak platio 1987., a sad traže da plati još 9300 kn. Iz Gradske uprave tvrde da u troškovima koje je Josip platio nisu bili uključeni priključci za vodovod

Mihael Hnatyšyn/24sata
Foto: Mihael Hnatyšyn/24sata
26 komentara

Te je 1987. godine u Zagrebu bila Univerzijada, Zemlja je dobila petmilijarditog stanovnika, a Josip Turopolj (65) iz Slatine platio je komunalnom poduzeću 44.800 tadašnjih dinara za kanalizaciju.

Danas, 28 godina poslije, svi u susjedstvu imaju kanalizaciju osim njega. Kako su njega izostavili, s obitelji je iza kuće sagradio poljski zahod, a njegova supruga svakog dana odjeću mora prati ručno nasred dvorišta.

Umirovljenik je još 1981. kupio građevinsko zemljište te izvadio građevinsku dozvolu i sve ostale potrebne dokumente. Obiteljsku kuću počeo je graditi 1987. i iste godine platio priključak.

Tada je njegova Ulica A. G. Matoša asfaltirana te su uz dvorišta postavljeni slivnici, ali mrežu su nekim čudom zaboravili. U kuću su se Turopolji uselili 2004. i od tada se snalaze na sve moguće načine. Nekoliko je puta, kaže, bio u Gradskoj upravi i tražio razgovor s gradonačelnikom, ali ga nisu primili.

- Poslali su mi dopis kojim mi nude spajanje na kanalizacijsku mrežu s druge strane ulice, ali bi onda morali kopati 60 metara preko susjedove zemlje i još bih im to morao platiti 9300 kuna. Za to bih morao tražiti suglasnost susjeda jer bi cijevi išle preko njegove zemlje. Ispada da sam kanalizaciju platio i 1987. te da bih to sad opet trebao učiniti - ogorčen je Josip, koji je 2010. godine imao moždani udar.

Tvrdi kako sa suprugom Nadom (58) živi od 2000 kuna mirovine i da nema novca za priključak na taj način. Osim što nemaju kanalizaciju, Turopolje i njihove susjede muči i smrad koji se ljeti širi iz njihova poljskog zahoda smještenog samo deset metara od ulaza u kuću.

Iz Gradske uprave tvrde da u troškovima koje je Turopolj platio nisu bili uključeni priključci za vodovod i kanalizaciju te da ih je dužan platiti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message