News

Komentari 8

Smrt 30 majmuna skrivile tri žene, same se predale policiji

Smrt 30 majmuna skrivile tri žene, same se predale policiji

Žena je na internetu kupila pet lampiona, koji su zabranjeni u većini Njemačke već više od desetljeća. Vjerovala je da su dozvoljeni za doček Nove godine, rekao je glavni istražitelj Gerd Hoppmann

Kineski lampion koji su 60-godišnja majka i njezine dvije kćeri pustile u zrak na novogodišnjoj proslavi, uzrokovao je požar u njemačkom zoološkom vrtu u kojemu su uginuli deseci životinja, uključujući osam velikih čovjekolikih majmuna, objavile su vlasti. 

Policija u Krefeldu, blizu granice s Nizozemskom, rekla je da su tri žene odgovorne za katastrofu u kojoj je stradalo pet orangutana, dvije gorile i čimpanza, šišmiši i ptice. Same se se prijavile policiji.

- Žena je na internetu kupila pet lampiona, koji su zabranjeni u većini Njemačke već više od desetljeća. Vjerovala je da su dozvoljeni za doček Nove godine - rekao je glavni istražitelj Gerd Hoppmann u četvrtak na konferenciji za medije. 

- Vidio sam mnogo ljudskih trupala, no bio sam zatečen koliko izgorena trupla velikih majmuna nalikuju na ljudska - dodao je Hoppmann. 

Ženama prijete optužbe za uzrokovanje požara iz nehaja. Kazniti ih se može novčano ili do pet godina zatvora. 

Leteći kineski lampioni su od papira i funkcioniraju na principu toplog zraka koji se grije plamenom na dnu. 

Mnogo je ljudi u srijedu, a mnogi od njih u suzama, donosilo plišane igračke pred zoološki vrt postavljajući ih ispod natpisa "Zašto?" ili "Mrtvi zbog Novogodišnjeg hira", prenosi agencija dpa.

Taj zoo s oko 1000 životinja privuče svake godine više od 400.000 posjetitelja.

Njemačka udruga za zaštitu životinja odmah je zatražila zabranu vatrometa u blizini zoo-a i životinjskih farmi. 

- Požar je užasan dokaz dramatičnih posljedica po životinje, a koje su moguće zbog nekontroliranih proslava - objavila je udruga. 

Najčitaniji članci