Obavijesti

News

Komentari 20

Smrt milijardera: Pola Amerike 'utopila' bi njegova svjedočenja

Smrt milijardera: Pola Amerike 'utopila' bi njegova svjedočenja
1

Milijarder Jeffrey Epstein ubio se iako je bio pod pojačanim nadzorom. Krenule su teorije zavjere koje kažu da su ga ubili - da se ne dozna s kim je dijelio djevojke

VIDEO

Nakon što si je američki milijarder Jeffrey Epstein (66) u noći na subotu u ćeliji na Manhattanu oduzeo život, svjetskim su medijima, kao i društvenim mrežama, počele kolati priče da nije riječ o samoubojstvu.

Američki mediji bruje o tome da je u pitanju teorija zavjere. Suočen s kaznom od 45 godina iza rešetaka, Epstein je u zatvoru čekao da mu započne suđenje. Uhićen je 6. srpnja zbog optužbi da je seksualno iskorištavao maloljetne djevojke, ali i trgovao njihovim tijelima. Kako je bio u dobrim vezama s američkom “kremom” - od Donalda Trumpa, preko Billa Clintona i Baracka Obame pa do britanskog princa Andrewa i uglednih američkih sveučilišnih profesora, teorija zavjere ne isključuje da je ubijen kako se ne bi doznalo i puno više od onoga za što je optužen. Obdukcija još nije završena, no vrlo je neobično da je čuvarima zatvora promaklo samoubojstvo. Milijarder je, naime, bio pod pojačanim zatvorskim nadzorom nakon što je krajem srpnja u ćeliji već pronađen u polusvjesnom stanju i s ozljedama vrata. Osim toga, postavlja se pitanje kako se tako brzo oporavio da bi samoubojstvo na kraju i realizirao te na koji način.

Financijer Epstein maloljetnice mamio u luksuzne domove
Financijer Epstein maloljetnice mamio u luksuzne domove

Dva dana nakon uhićenja Epstein se na sudu izjasnio kao nevin, ne priznajući krivnju za seksualnu trgovinu i iskorištavanje maloljetnica u razdoblju od 2002. do 2005. godine. Optuživalo ga se da je djevojčice mamio u nekoliko svojih luksuznih domova, plaćao im za seks, ali ih i podmićivao da mu dovode još djevojaka. Sve je negirao te je tvrdio kako je bio uvjeren da su djevojke starije i da su pristajale na sve što je s njima radio. Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio javno se zapitao što je Epstein, međutim, sve znao te koliko je još milijunaša bilo umiješano u seksualno iskorištavanje djevojaka. I senator s Floride Rick Scott izrazio je sumnju da je riječ o samoubojstvu.

'Utvrđene su velike nepravilnosti u zatvoru u kojem je Epstein pronađen mrtav'

Američki glavni državni odvjetnik William Barr je rekao u ponedjeljak da postoje "velike nepravilnosti" u saveznom zatvoru u kojem je u subotu ujutro pronađen mrtav milijarder Jeffrey Epstein gdje je bio zbog optužbi za trgovinu seksualnim robljem. 

Barr, koji je u subotu najavio pokretanje dviju istraga o toj drami, rekao je na konferenciji u New Orleansu da je "konsterniran i bijesan" zbog propusta u osiguranju saveznog zatvora na Manhattanu, gdje je od početka srpnja bio zatočen Jeffrey Epstein.

"Jamčim vam da će se istraga nastaviti o bilo kojim Epsteinovim sudionicima", dodao je.

Nekoliko medija je navelo u nedjelju da je Epstein bio sam u ćeliji, iako bi uvijek u ćeliji trebala biti dva zatvorenika, i da nije poštivana ophodnja svakih 30 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...