Obavijesti

News

Komentari 23

Smrt na kruzeru: Putovanje iz snova postalo je noćna mora

Smrt na kruzeru: Putovanje iz snova postalo je noćna mora
1

Ovo su priče ljudi koje pokazuju da se putovanje iz snova može pretvoriti u noćnu moru. Oni su poginuli ili su ubijeni na kruzerima. Većina njih je život skončala padom s palube

VIDEO

Najveći kruzer na svijetu "Harmony of the Seas" krenuo je u nedjelju na svoje prvo putovanje. I dok će njegovi gosti, kao i gosti drugih luksuznih brodova koji plove svijetom uživati u suncu i moru, hrani i otkrivanju novih destinacija, ovo su priče koje pokazuju da se putovanje iz snova može pretvoriti u noćnu moru. Oni su poginuli ili su ubijeni na kruzerima. Većina njih je život skončala padom s palube. 

Umrla od droge za silovanje

Dianne Brimble i njezina kći Tahlia su se ukrcale na kruzer  P&O Pacific Sky u rujnu 2002. godine u Sydneyju. S njima su putovale i Diannina sestra Alma Wood i njezina kći Kari Ann. Dianne je navečer otišla u noći klub. Alma je shvatila da se njezina sestra nije vratila u kabinu sljedeće jutro. Almu su onda pozvali u hitni medicinski centar i rekli da je Dianne mrtva. Njezino je golo tijelo pronađeno na podu kabine u kojoj su bila četvorica muškaraca. Alma, njezina kći i njezina nećakinja su morale još dva dana biti na krstarenju prije nego su se iskrcale i odletjele za Australiju. Slučaj je izazvao "buru" nakon što se otkrilo da je Dianne bila omamljena drogom za silovanje i da ju je ta droga ubila. Drogu su joj dala spomenuta četvorica u noćnom klubu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posvađali se pa skočili u more 

Paul Rossington (30) i njegova zaručnica  Kristen Schroder (27) su poginuli tijekom putovanja Carnival Spiritom u svibnju 2013. godine. Svjedoci su rekli da se par svađao tijekom večera, a kasnije su ih snimile i nadzorne kamere kako se svađaju u kasinu. Svađa se kasnije nastavila i u kabini. Nadzorna kamera je snimila Kristen kako se penje preko balkona kabine. Poskliznula se i pala s pete palube. Tijelo joj je udarilo u brod za spašavanje na trećoj palubi, a onda je palo u ocean. Njezin zaručnik koji je tada bio gol, skočio je za zaručnicom u Tasmanovo more i nestao u ocanu. Njihova tijela, usprkos velikoj potrazi dosad nisu pronađena.

Utopio se u kadi

Birdie Africa je pronađen mrtav u kadi punoj vode na Carnival Dreamu 2013. godine. Imao je veliku razinu alkohola u krvi. Pretpostavilo se da se poskliznuo i utopio u vodi. Navodno je nekoliko svjedoka vidjelo tijelo, ali nije odmah reagiralo. Vjerojatno su i oni bili pijani pa su kasnije tvrdili da su mislili da je riječ o slici. Medicinska sestra koja je trebala upotrijebiti uređaj za spašavanje bila je neodlučna. Nije znala kako se uređaj točno upotrebljava niti da li je "siguran" za korištenje. Da tragedija bude veća, Birdie Africa je bio jedan od dvojice koji su 1985. preživjeli napad na organizaciju MOVE. 

Pao s kruzera

Bernardo Garcia Teixeira (31) je u studenom 2015. pao u more s kruzera Royal Caribbeana Oasis of the Seas. Pretpostavilo se da je poginuo. Garcia je visio minutu prije nego je pao, a osoblje na brodu nije ga nažalost uspjelo spasiti. Michael Winkleman, odvjetnik obitelji, tvrdio je da je smrt Garcije posljedica homofobnih komentara od strane osoblja broda prema Garciji i njegovom suprugu Eriku Elbazu. Oni su bili u braku godinu dana. Osoblje je pak tvrdilo da su se muškarci u kabini posvađali. Istražitelji su pronašli Garcijin mobitel. Na njemu je bila snimka na kojoj se čuje prijetnja i kako Garcia skače preko ograde. 

Ubio ženu 

Karen Waltz (26) se u veljači 1988. udala za kiropraktičara Scotta Robina Rostona (36). Zadnjega dana medenog mjeseca na krstarenju ispred obale Meksika točno dan prije Valentinova, Karen je pala u more. Njezin je suprug tvrdio da ju je, dok su trčali, odpuhao jak vjetar s palube broda Stardancer. No istražitelji su ubrzo saznali da toga dana nije bilo jakih udara vjetra. Svjedoci su pak rekli da su vidjeli kako se Scott trijekom večere razljutio na ženu jer je jela slatko i nije znala koji pribor treba koristiti. Roston je osuđen za ubojstvo supruge i dobio je doživotnu kaznu zatvora koja mu je kasnije preinačena na 33 godine, piše ListVerse 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.