Obavijesti

News

Komentari 66

Smrt na šalteru u Koprivnici: Potpisao da je živ i - preminuo

Smrt na šalteru u Koprivnici: Potpisao da je živ i - preminuo

Ivo M. (77) umro je nasred Zavoda za mirovinsko osiguranje nakon što je podigao potvrdu o životu. Taj dokument je trebao kako bi nastavio primati stranu mirovinu

VIDEO

Tog jutra je otišao sa susjedom u Koprivnicu kako bi na mirovinskom izvadio potvrdu da je živ, koju je dostavljao svake godine, jer je korisnik strane mirovine. Bio je dobrog raspoloženja i šalio se, uvijek se nešto šalio. Prije polaska nas je pitao što da nam kupi u gradu, govori nam bliska članica obitelji preminulog Ive iz Novigrada Podravskog.

Muškarac je prije osam dana u 77. godini preminuo na koprivničkoj podružnici Zavoda za mirovinsko osiguranje. Tamo je došao po potvrdu o životu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:08


Ništa nije upućivalo na to da ta potvrda za svega nekoliko minuta više neće vrijediti. Taman što je potpisao da je živ je preminuo.

Riječ je o potvrdi koju je u istoj toj podružnici podizao svake godine. Naime, Ivo je prije gotovo 15 godina otišao u mirovinu i svake je godine potvrdu o životu kao dokaz slao u Austriju i Njemačku, države u kojima je stekao svoje mirovine.

Dakle, riječ je o dokumentu koji se zove potvrda o životu, kao i istoimeni obrazac, koji je uglavnom potreban ljudima koji primaju mirovine u inozemstvu te ovakvu potvrdu moraju svake godine dostavljati mirovinskim zavodima zemalja u kojima su zaradili mirovinu.

Samo se srušio na pod, nije mu bilo spasa

No je ovoga puta potvrda prestala vrijediti odmah nakon što ju je podignuo na šalteru zavoda. On se u 9.45 sati samo srušio na pod. Reagirali su zaposlenici zavoda i ostali prisutni, stigla je i Hitna pomoć... No ni uz sva nastojanja liječničkog tima nije mu više bilo spasa. Nažalost, nisu ga uspjeli reanimirati.

Od sugovnornika koji je dobro poznavao preminulog doznali smo kako je prije pet godina pao u dvorištu i teško ozlijedio glavu. Nakon toga je otežano pomicao lijevu ruku. Čak je i završio na operaciji na kojoj mu je uklonjen hematom, ali nakon toga se oporavio, redovito je uzimao terapiju i osjećao se dobro.

U Županijskom zavodu za hitnu medicinu, čiji su djelatnici stigli nekoliko minuta nakon poziva, potvrdili su nam tragediju.

- Muškarcu je pozlilo oko 9.45 sati i naša dva tima su odmah došla u prostorije mirovinskog i gotovo sat vremena pokušavali čovjeka spasiti, ali unatoč svim našim naporima, on je umro – potvrdio nam je dr. Mato Devčić, ravnatelj Županijskog zavoda za Hitnu medicinu Koprivnica.

Djelatnici Zavoda, ali i obitelj preminulog, u potpunom su šoku

Iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje potvrdili su nam da je 77-godišnji muškarac preminuo u njihovim prostorijama 4. veljače te da je odmah pozvana Hitna pomoć, koja je u zavod došla u rekordnom vremenu. Kako se u istoj zgradi nalazi i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, pomoć Ivi pružila je i liječnica koja ondje radi.

No, nažalost, prema riječima glasnogovornika HZMO-a, čovjeku nije bilo spasa.

Djelatnici su, govore nam u podružnici HZMO-a, u potpunom šoku, a tako je i s obitelji i prijateljima pokojnog Ive, tim više jer nije bilo apsolutno nikakvih naznaka njegovih zdravstvenih tegoba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje