Obavijesti

News

Komentari 23

Snagu su odmjerile i djevojke, bikovi 'nisu baš bili ratoborni'

Snagu su odmjerile i djevojke, bikovi 'nisu baš bili ratoborni'
15

Jednakost: Na već tradicionalnoj seoskoj olimpijadi snagu su odmjerili kršni momci, a prvi put ruku su obarale i djevojke. U Radošiću su se borili bikovi teškaši

VIDEO

Tisuće ljudi u nedjelju se slilo na 19. seosku olimpijadu i borbu bikova u selu Radošić u Kaštelanskoj zagori. Potezao se klip i konopac, bacalo kamena s ramena, guralo s grede, obaralo ruku... Krešimir Rađa (31) iz Ogorja bacio je kamen težak 16 kg čak 10,39 metara u dalj. Oborio je rekord star 19 godina.

- Pripremam se, inače, u teretani. Zadovoljan sam uspjehom - kaže Rađa.

U obaranju su se prvi put natjecale i žene. Između njih pet najbolje su bile Marijana Valjan i Fadila Zoranić. One su i izborile finale.

- Prvi put se natječem na nekoj seoskoj olimpijadi, a u obaranju ruku znala sam se natjecati s prijateljicama kad bismo se našle na kavi. Inače sam majka dvoje djece, pa imam snage i kondicije - pohvalila se Valjan nakon prvog kruga natjecanja. U obaranju ruke natjecalo se i 20 muškaraca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Četiri se godine bavim obaranjem ruke i do sada sam neporažen. Ovo nije lagan stol za obaranje ruke. Traži se više snaga bicepsa nego tehnika. Inače se bavim crossfitom - objasnio je 27-godišnji Mašić. 

Bikovi izmjenjivali nježnosti

Najiščekivanije borbe bikova teškaša u Radošiću ometali su pljuskovi, a i same životnije nisu bile nešto ratoborne. Stasiti Zekonja i Rogonja u borilištu 10-ak minuta su nezainteresirano stajali jedan kraj drugog dok su ih vlasnici galamom pokušavali navesti ih na borbu rogovima. Poboli su se tek nekoliko sekundi, a onda je Rogonja pobjegao trkom s borilišta. Nakon njih su nastupili Skakač i Roni. 

Više su jedan drugom pokušavali se dohvatiti stražnjica kako bi izmijenili nježnosti, nego se boli rogovima. Nije pomagalo ojkanje i rera iz publike, niti grleno urlanje vlasnika. Razišli su se u miru, a voditelj je, na oduševljenje većeg dijela gledatelja,  početak borbe bikova teškaša doživio kao uvod u predstojeću splitsku gay paradu. Nakon njih održan je dio natjecanja u povlačenju konopaca koje je prekinuo jak pljusak i potjerao veliki dio posjetitelja iz Radošića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.