Obavijesti

News

Komentari 10

Snijeg u Gorskom kotaru i Lici, u ostatku zemlje obilna kiša

Snijeg u Gorskom kotaru i Lici,  u ostatku zemlje obilna kiša

U utorak će u unutrašnjosti biti oblačno uz povremenu kišu koja mjestimice može biti obilnija. U Gorskome kotaru i u većem dijelu Like padat će susnježica i snijeg

VIDEO

U utorak će u unutrašnjosti oblačno uz povremenu kišu, koja mjestimice može biti obilnija. U Gorskome kotaru i u većem dijelu Like padat će susnježica i snijeg, kojeg potkraj dana uz zahladnjenje može biti i u sjeverozapadnim predjelima. Na Jadranu promjenljivo oblačno mjestimice s pljuskovima i grmljavinom, ponajprije na sjevernom dijelu, gdje su prema kraju dana mogući i obilniji pljuskovi. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena i jaka, prema večeri i olujna bura, a u Dalmaciji jugo. Temperatura zrakauglavnom od 4 do 8, u gorju niža, a na Jadranu od 9 na sjevernom dijelu do 17 °C na krajnjem jugu.

Meteoalarm izdao upozorenje

Meteoalarm je u ponedjeljak navečer objavio niz novih upozorenja za cijelu državu. Za Istru, sjeverno primorje, Liku, Gorski kotar i krajnji jug Hrvatske na snazi su narančasta upozorenja, koja upućuju na opasne vremenske uvjete. Objavljena su ponajprije zbog snažnog vjetra i obilne kiše.

Za ostatak države na snazi su žute uzbune, koje upućuju na potencijalno opasne vremenske neprilike.

Pomorski meteorološki centar Split izdao je upozorenje zbog mogućih nevera. Na sjevernom Jadranu, a od utorka ujutro i na manjem dijelu srednjeg, udari bure u jačanju na 35-55, u Velebitskom kanalu do 65 čvorova, krajem dana i do 80 čvorova. Na južnom i srednjem Jadranu mjestimični udari juga u jačanju na 35-50 čvorova. Na južnom Jadranu, a popodne je moguće i na otvorenom preostalog dijela, more 5.

Zbog jakog vjetra ograničenja u prometu

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali DC8 između Bakra i Senja te autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). 

Prekinut je promet na državnoj cesti DC1 Stara zagorska magistrala kod Zaprešića od izlaza za Pojatno do skretanja za Industrijsku ulicu, zbog prometne nezgode u kojoj je sudjelovalo više vozila.

Autoceste: A1 i A6 Rijeka-Zagreb te državne ceste DC1 i Stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila.

Jak vjetar puše na riječkoj obilaznici na mostu Rječina te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste: DC36 u mjestu Koritinja i kod naselja Stari Farkašić, ŽC3156 Mala Gorica-Žažina, ŽC3231 u mjestu Šibine, LC33196 kod mjesta Drenovac,  DC37069 Babinac-Donja Petrička-Samarica, LC37100 Donja Petrička-ŽC3084.

Do 24. veljače do 16 sati zatvoren je granični prijelaz Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja. Granični prijelaz Harmica sa Slovenijom otvoren je za vozila do 7,5 tona.

 Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

U srijedu prestanak kiše i razvedravanje

U srijedu u početku većinom oblačno mjestimice s kišom. Već prijepodne prestanak kiše i djelomično razvedravanje, najprije u istočnim krajevima i u Dalmaciji. Vjetar slab, na Jadranu mjestimice umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na Jadranu između 6 i 11, a najviša dnevna uglavnom od 9 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava