Obavijesti

News

Komentari 39

Snježni kaos na cestama: Još danas zimsko vrijeme, a onda...

Snježni kaos na cestama: Još danas zimsko vrijeme, a onda...
6

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski, u Gorskom kotaru i Lici pada susnježica i snijeg pa se vozači upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama

VIDEO

U većini zemlje vratila se zima. Danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, a u gorskim predjelima susnježicu i snijeg i to uglavnom u prvom dijelu dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:21

U unutrašnjosti i na Jadranu nedjelju su obilježili niske temperature, kiša i jak vjetar, a ponegdje i grmljavinsko nevrijeme i orkanska bura. Sljemenu i Platku je pao snijeg. Jutros je na Sljemenu izmjereno minus jedan. 

Sutra razvedravanje

U Dalmaciji će biti lokalnih pljuskova s grmljavinom. Poslijepodne se očekuje postupno smirivanje i razvedravanje sa zapada. Vjetar na kopnu bit će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji zapadni i sjeverozapadni.

Na većem dijelu Jadrana će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim, a još prijepodne i orkanskim udarima. Na jugu Dalmacije puhat će umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti bit će između 6 i 11, na Jadranu od 12 do 16 Celzijevih stupnjeva. Razvedravanje nam dolazi tek od utorka. 

Kaos na cestama

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski, u Gorskom kotaru i Lici pada susnježica i snijeg pa se vozači upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, poručuju u ponedjeljak iz Hrvatskog autokluba (HAK).

POGLEDAJTE VIDEO: Kod Gračaca u nedjelju navečer

Pokretanje videa...

Prometna nesreća 00:38

Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni.

Olujni vjetar otežava promet

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački-Paški most.

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle na Krčkom mostu,  DC1 Borje-Klapavica te dodatno i za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja, autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika, te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica.

Zbog pojačanog prometa teretnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bregana u smjeru Slovenije kolona je oko 4 kilometra.

Zbog jakog vjetra u prekidu su pojedine linije na riječkom i splitskom području.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca