News

Komentari 65

VIDEO Ovako se urušila zgrada kod Miamija. Guverner šokiran: 'Spremamo se za loše vijesti...'

VIDEO Ovako se urušila zgrada kod Miamija. Guverner šokiran: 'Spremamo se za loše vijesti...'

Najmanje jedan čovjek je poginuo, a 50 je nestalih u djelomičnom urušavanju zgrade u Surfsideu na Floridi. Nestalo je 55 od 136 stanova. Dužnosnici predviđaju da će pretraživanje ruševina potrajati do tjedan dana

Najmanje jedan čovjek poginuo je u urušavanju zgrade u Surfsideu kod Miamija, a nakon što su krenule akcije traganja i spašavanja guverner Floride Ron DeSantis rekao je kako se nada da će lokalne snage pronaći još preživjelih, ali da se 'spremaju na loše vijesti s obzirom na štetu koju gledaju'. 

Partial building collapse in Miami Beach

Zahvalio je hitnim službama koje su odmah izašle na teren i rekao da će tijekom dana posjetiti mjesto tragedije. Gradonačelnik Surfsidea Andy Hyatt rekao je kako bi pretraživanje ruševina moglo potrajati tjedan dana.

Vijećnica okruga Miami-Dade Sally Heyman kazala je za CNN da se za 51 osobu ne zna gdje se nalaze, napomenuvši da nije sigurno jesu li bili u zgradi u trenutku nesreće. Ne zna se koliko se u zgradi nalazilo ljudi u vrijeme nesreće koja se dogodila u dva sata ujutro. 
 

Partial building collapse in Miami Beach

U međuvremenu je objavljena i snimka na kojoj se vidi kako se djelomično urušila zgrada od 12 katova. Zgrada je imala 136 stanova, a oko 55 ih se urušilo. Kako piše CNN, zgrada je izgrađena tijekom '80-ih godina.

Na krovu su se izvodili neki građevinski radovi, ali ne zna se je li bilo teške opreme.