Obavijesti

News

Komentari 94

Šok: Iskra s radnikove odjeće zapalila je tvornicu u Novskoj!

Šok: Iskra s radnikove odjeće zapalila je tvornicu u Novskoj!
1

Velik požar izbio je u objektima tvrtke MMM - Vukelić. Uslijed statičkog elektriciteta s odjeće zaposlenika došlo je do zapaljenja para zapaljive tekućine (benzina) i zraka

VIDEO

U ponedjeljak oko 13.20 sati buknuo je požar u objektima tvrtke MMM – Vukelić u naselju Brestača u Novskoj. Većim dijelom izgorjelo je skladište, a požar su odmah krenuli gasiti radnici tvrtke, među kojima su bili i članovi DVD-a Brestača. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:10

Na teren su ubrzo došli i vatrogasci i spriječili da se požar proširi na ostale dijelove pogona.  

- Zatekli smo jedan dio pogona gdje se nalazi skladište s gorivom, bojama i lakovima, odnosno svim ostalim visoko zapaljivim materijalima, s kojima djelatnici rade – rekao je predsjednik vatrogasaca Davor Štimac.

Unatoč kemikalijama koje su sagorijevale prilikom požara i crnom gustom dimu, djelatnici tvrtke su neumorno pomagali vatrogascima u suzbijanju požara, javlja Radio Novska. 

Požar se proširio i zahvatio dio krovišta i dio brusionice, a šteta je milijunska.

Članovi DVD-a Nova Subocka i DVD-a Lipovljani došli su pomoći ugasiti veliki požar, a vatra je lokalizirana oko 16.20 sati. Na požarištu se ukupno nalazilo devet vatrogasnih vozila i 21 vatrogasac, te brojni djelatnici pilane.

Kako navodi PU sisačko-moslavačka, utvrđeno je da je uslijed statičkog elektriciteta s odjeće zaposlenika došlo do zapaljenja para zapaljive tekućine (benzina) i zraka, nastale prilikom pretakanja iz kanistera. Vatra se proširila na okolni gorivi materijal koji je u potpunosti izgorio, kao i deset strojeva te oprema u još jednom pogonu. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Novska, Lipovljani, Nova Subocka i Brestača.

Po nestručnoj procjeni materijalna šteta iznosi oko milijun kuna, a policija će izvješće dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Tvrtka je jedan od nositelja razvoja Novske

Žaljenje zbog požara izrazio je i gradonačelnik Novske Vlado Klasan i istaknuo da je Marijan Vukelić vrijedan poduzetnik koji zapošljava 170 djelatnika te je njegova tvrtka s godinama postala jedan od nositelja gospodarskog razvoja Grada Novske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca