Obavijesti

News

Komentari 30

Šok: U kapelici našao čak 37 lijesova, u njima su bila i djeca

Njemačka: 'Mala, ruševna kapelica bila je ispunjena prašnjavim ljesovima i osušenim vijencima. 'Godinama proučavam povijest i starost crkvi, ali nikada nisam vidio ništa slično', kaže muškarac koji ih je našao

VIDEO

U njemačkom selu Deensenu u Donjoj Saskoj  jedan je muškarac u kapeli pronašao 37 lijesova. Lijesovi su bili poslagani na klupe, a među mrtvim tijelima odraslih bila u i ona četvero djece. Muškarac koji proučava povijest crkvi u malim seoskim mjestima naišao je na kapelu u Deensenu. Bila je u ruševinama, obrasla grmljem. Pogledao je kroz prozor i vidio ljesove. 

- Jedva sam došao do kapele, morao sam raskrčiti grmlje. Na prozorima su bile rešetke, a kad sam pogledao kroz prozor, gotovo sam se onesvijestio od šoka. Cijela unutrašnjost male kapele je bila ispunjena prašnjavim ljesovima i osušenim vijencima. Godinama proučavam povijest i starost crkvi, ali nikada nisam vidio ništa slično - rekao je muškarac, prenosi Fenix Magazin.

Načelnik Deensena, Hans-Dieter Ullmann (67) je objasnio kako je kapela zapravo mauzolej plemićke obitelji, odnosno vitezova od Campea. Tamo su ih pokapali od 1874. godine, a posljednji lijes je tamo položen prije 60 godina. Posljednji potomak obitelji je mauzolej darovao seoskoj zajednici koja nije znala što bi s njim. 

- Sedamdesetih godina se razmatralo da se svi lijesovi s mrtvim tijelima pokopaju na javnom groblju, ali se od toga odustalo zbog troškova. U selu nitko nije želio brinuti o mauzoleju pa je on s vremenom pao u zaborav - objasnio je Ullmann.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zaboravljeni čini se nisu pokojnici jer posljednji vijenac kojeg je vjerojatno član obitelji ostavio na oltaru u mauzoleju datira iz 2016. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a