News

Komentari 28

Šok za obitelj iz Zadra: 'Majku su mi pokopali umjesto druge žene u Salima. Neoprostivo...'

Šok za obitelj iz Zadra: 'Majku su mi pokopali umjesto druge žene u Salima. Neoprostivo...'

Iz komunalne tvrtke Nasadi obitelji su se ispričali, a večeras bi, nakon ekshumacije, trajekt trebao dovesti tijelo žene u Zadar. Branko Hrnjak kaže da će sam dočekati trajekt da bude siguran da su mu vratili majku

Ivana Hrnjak (86) preminula je u ponedjeljak i danas su je trebali pokopati na gradskom groblju Belafuža u Zadru, no šokirana obitelj saznala je da su je već pokopali i to dan ranije - u Salima na Dugom otoku u grobnici druge žene.

Njezin sin Branko tek je danas to saznao kad su ga nazavali iz komunalne tvrtke Nasadi, koja je organizirala oba pogreba, piše Zadarski.hr

- Čekao sam ih ispred kuće da dođu i kažu mi “da im je žao, ali da se dogodila zamjena identiteta i da je moja majka pokopana izvan Zadra”. Nisu mi rekli gdje je, niti kako su otkrili da su pokopali drugu osobu. Samo da će pokušati s drugom porodicom dogovoriti da danas izvade tijelo kako bi ja u petak mogao sahraniti majku - ispričao je i dodao da je saznao da su je pokopali u Salima preko svojih veza. 

Šokirani muškarac potom je morao i identificirati tijelo nepoznate žene. Kasnije su ga zvali iz Nasada i direktor mu je rekao da će snositi sve troškove te se nudili platiti pogreb, što je on odbio.

- Svjestan sam ja trenutne situacije u našem društvu i svega što nas okružuje, ali ovo je stvarno nedopustivo. Ovo je neoprostivo... Sve to što mi nude neka zadrže za sebe, ja sam izgubio majku. Danas u podne trebao sam je pokopati - ispričao je i rekao da su mu obećali da će večeras nakon ekshumacije majku dovesti u Zadar kako bi sutra bio pogreb.

Branko Hrnjak je pak rekao da nema auto, ali da će sam ići u Gaženicu kako bi dočekao trajekt i uvjerio se da je to njegova majka.

- Jednostavno nemam riječi opravdanja za ono što se dogodilo, sigurno je da ćemo poduzeti mjere među svojim zaposlenicima kako se ovako nešto nikad ne bi ponovilo - rekao je direktor Nasada Josip Krnčević za Zadarski.

Foto: Ilustracija

Najčitaniji članci