News

Komentari 3

Sova se zapetljala, spasili je vatrogasci: 'Bila je pod šokom, morali smo razderati mrežu'

Sova se zapetljala, spasili je vatrogasci: 'Bila je pod šokom, morali smo razderati mrežu'

U dvorištu OŠ u Posedarju sova je zapela u mrežu na dječjem igralištu pa su mještani zvali zadarske vatrogasce koji su brzom reakcijom oslobodili sovu i neozlijeđenu je pustili u prirodu

Sova je bila zapetljana u mrežu, bila je šokirana, a mi smo u punoj opremi prišli i razderali mrežu da je oslobodimo - rekli su zadarski vatrogasci kao da je to najnormalnije stvar na svijetu.

U četvrtak dopodne dečki su imali neobičnu intervenciju. Sova se zaplela u mrežu na igralištu Osnovne škole u Posedarju pa su mještani zvali vatrogasce koji su brzom intervencijom oslobodili sovu i neozlijeđenu je pustili u prirodu.

- Svakakve smo životinje spašavali, ali prvi puta sovu. Bila je uplašena i pod šokom. Morali smo biti pod punom opremom s kacigama i zaštitnim odijelom i rukavicama ukoliko bude agresivna pa da nas ne ozlijedi kljunom i kandžama - ispričao je Danijel Stručić (41) iz JVP Zadar koji je na intervenciju izašao s još dvojicom kolega, Josipom Škarom (29) i Donatom Šimunićem (20). Donatu je to bio poseban doživljaj jer je prije četiri mjeseca tek stigao u zadarsku ekipu vatrogasaca.

- Nožem i škarama smo razderali mrežu da bi osloboditi životinju. Vidjelo se da je sova pod šokom jer je, nakon što smo je oslobodili, na nekoliko minuta stala, a tek je onda odletjela - objasnio je Stručić i dodao da su se nakon intervencije i dečki vratili u bazu.

Najčitaniji članci